NOVEMBRE NUMÉRIQUE – Devenirs terrestres

 Inici: 29/11/2018
 Fi: 01/12/2018
 Ciutat: Barcelona

ACTUACIONS I CONFERÈNCIA

-

PROJECCIÓ I DEBAT

TALLERS

Del 29 de novembre a l’1 de desembre de 2018

Llocs: Institut français, Sala Hiroshima

Fa molt de temps que parlem del futur. Entre l’amenaça del col·lapse i l’esperança de miracles tecnològics, les projeccions per al futur tenen una desafortunada tendència a generalitzar-se, a dicotomitzar-se. Recentment, aquestes projeccions s’han convertit en tecnològiques i digitals, revelant les nostres obsessions i aspiracions actuals.

Per a la filòsofa Donna Haraway, «La tecnologia no és neutral. Som dins de la tecnologia i la tecnologia és dins nostre. Vivim en un món de connexions, i decidir establir-ne unes i no unes altres és un acte important».

Per invitació seva, desitgem crear connexions fructíferes, possibilitats de connexions, connexions que retornin els poder de ser, actuar i arribar a ser. Pel camí, n’hi ha que també seran derrotats, com els que formen noves colonitzacions tecnològiques.

En companyia de pensadors, activistes i artistes com la filòsofa i etòloga Vinciane Despret, el director Fabrizio Terranova, el col·lectiu Hyphen Labs i l’artista Moon Ribas, i l’autor Olivier Marboeuf, Fabbula proposa un programa per recuperar poders d’acció i construir futurs possibles en l’era digital.

En el nostre manifest encara per escriure, ens preocupen les fabulacions especulatives com alternatives a les narratives tecnològiques dominants, la participació com coneixement, la convocatòria de no humans a debats sobre possibles futurs i la creació de mons d’experiència que alimentin aquestes noves perspectives.

Una proposta de

Amb el suport de