LA NIT DE LES IDEES 2019

 Inici: 31/01/2019
 Fi: 31/01/2019
 Ciutat: Barcelona

Lloc

L’IDEM Barcelona
C/ Ciutat de Granada, 53-57
E-08005 Barcelona

Horari

19:30 – 23:00

Preu

Entrada gratuïta
Inscripció obligatòria

La Nit de les idees tindrà lloc el 31 de gener de 2019. Sota el lema «Enfront del present», reunirà ponents de tots els àmbits –intel·lectuals, investigadors, artistes– convidats a debatre a les seus associades a l’esdeveniment, als cinc continents: des de Dakar a Los Angeles passant per Brussel·les, Buenos Aires i Katmandú, Barcelona i París… Uniu-vos a la constel·lació de La Nit de les idees a tot el món.

Celebrar la circulació d’idees entre països i cultures, disciplines i generacions: cada any, La Nit de les idees és una invitació a descobrir els coneixements actuals, a escoltar els qui aporten idees en tots els camps, a intercanviar idees sobre els grans temes del nostre temps. Perquè el pensament traspassa fronteres, totes les formes són benvingudes (conferències, teatre, performance, projeccions, concerts) i es convida els llocs més prestigiosos i inesperats a unir-se a la celebració, oferint la seva interpretació original del tema proposat. Al pas dels fusos horaris, els ecos de La Nit de les idees es reflecteixen a través de les xarxes socials, fent d’aquesta nit un esdeveniment global.

La Nit de les idees forma part de la temporada cultural de l’Institut français d’Espagne TIFE 2019 que proposa per a tota la xarxa un conjunt d’esdeveniments sobre la temàtica anual NOSALTRES, EUROPA.

L'IDEM Barcelona: Creative Arts School

Noves virtualitats econòmiques a Europa:

La uberització de l’economia. Caos social? Progrés per a tothom?

Vivim en temps de confusió, davant d’un present esquinçat entre la certesa d’un passat obsolet i la construcció d’un futur incert. Els contractes socials estan sent posats a prova, a Europa mateix, pels canvis en el món del treball. La innovació digital ofereix noves oportunitats, però les bretxes socials i territorials estan sorgint per tot arreu. És aquesta tendència compatible amb el progrés per a tothom? Seguim sent ciutadans o hem quedat reduïts a mers usuaris en aquest context tecnològic en ebullició? Una vetllada de debat i experimentació entorn a les noves virtualitats econòmiques i artístiques.

PROGRAMA

19.30h – Obertura de portes

  • Taller de creació artística assistida per Realitat Virtual
  • Projecció de films i curtmetratges d’animació creats pels alumnes de L’IDEM Barcelona

20.00h La uberització de l’economia i el progrés per a tothom

Diàleg amb:

Moderació: Henry de Laguérie – Corresponsal Europe1 a Espanya

21h00 – Presentació de 3 projectes eco-social-tech

21h15 – Sessió de DJ / Snacks, cervesa artesanal i moment de networking

Organitza

Amb el suport de

Patrocinadors TIFE