Espectacle en francès amb subtítols en català

Una reflexió sobre la bogeria, la paranoia i els maltractaments i abusos perpetrats en nom de la ciència.

Konrad té una oïda tan fina que ha aconseguit arribar a sentir-ho pràcticament tot. Ara, s’ha reclòs a La Calera, un antic forn de calç, amb la seva dona. En el silenci d’aquest edifici aïllat, Konrad intenta desenvolupar sense gaire èxit un estudi que considera vital i el té obsessionat. Però un incident durant la Nit de Nadal ho canviarà tot.

EL TNC ENS EXPLICA

Després del gust d’haver creat al Théâtre Vidy-Lausanne l’any 2016 Nous sommes repus mais pas repentis (Déjeuner chez Wittgenstein), continuem amb el nostre treball sobre Thomas Bernhard. El forn de calç [Kalkwerk] ofereix un material únic dins de l’obra de Bernhard que ens porta a confrontar-nos a la qüestió del replegament cap a un mateix, del confinament, de la bogeria i de la paranoia que genera aquest replegament. Thomas Bernhard escriu ​​una àcida, brutal i excitant reflexió sobre la condició de l’home modern, de la seva por al desconegut, a l’altre, sobre allò que el gran treball científic ens pot permetre de legitimar sobre maltractaments i abusos.

Aïllats del món, per voluntat pròpia, reclosos dins d’una pedrera, els dos protagonistes rivalitzen entre ells amb xantatges i humiliacions. A través dels pocs testimonis d’aquest drama de la modernitat, entrem gradualment en la intimitat d’aquesta parella on la bogeria de l’un és sempre el remei o la condemna de l’altre.

También te puede interesar

Arts escèniques

TEATRO NACIONAL DE CATALUNYA | “Ils nous ont oubliés”

lloc

Teatro Nacional de Catalunya

Sessions

Dissabte 12 març 2022
19:00
Diumenge 13 març 2022
18:00