Taula rodona “L’infern són els altres”

Perquè destil·len odi, perquè constitueixen un perill per a la nostra salut o potser amenacen la nostra seguretat i la dels nostres… Hi ha moltes raons per les quals els altres, aquells que ens envolten, constitueixen un infern.

En el cas de Dominique Manotti, gran dama del noir francès, l’enemic és el terrorisme racista que sacseja la Marsella de l’any 1973. El seu personatge, el jove comissari, elegant, culte i  homosexual Théo Daquin, protagonitza a Marsella 1973 (2021) una ficció sobre violència racista i conflicte social inspirada en el món real.

L’infern que ens retrata l’autor Romain Slocombe a El caso Leon Sadorski (2022), en canvi, ens transporta al París assetjat pels nazis de l’any 1942 . Un policia anticomunista i antisemita es veu implicat en una trama plena de traïcions, intrigues i agents dobles.

Una altra de les grans veus de la novel·la negra europea, el grec Petros Màrkaris, finalment, ambienta en l’última crisi sanitària que em viscut, la de la covid-19, la nova novel·la Quarantena (2022; Cuarentena, en castellà). És un nou cas del comissari Kostas Jaritos, però aquest cop tot és diferent: l’han confinat per un contacte amb un positiu i es veu obligat a investigar des de casa, amb un ordinador connectat a internet i amb la seva esposa, Adrianí, com a única companyia.

Hi haurà servei de traducció simultània.

También te puede interesar

Presentacions literàries
Trobades – conferències

“L’infern són els altres” Dominique Manotti y Romain Slocombe | BCNegra

lloc

Aribau Multicines

Sessions

Diumenge 12 febr. 2023
19:00