Projecció del documental «Les vies d’Albert Camus»

«Les vies d’Albert Camus», de Georges-Marc Benamou, ofereix un retrat íntim i humà de Camus, amb tota la complexitat de la seva vida, que va transitar des de la seva infància als barris pobres d’Alger fins als cercles intel·lectuals francesos, el premi Nobel de Literatura i la seva tràgica i prematura mort.


Aquest documental de Georges-Marc Benamou (2020) mostra la vida d’Albert Camus a partir de la recuperació d’arxius rars i pel·lícules d’aficionat que han estat restaurades amb l’objectiu d’oferir una mirada plural de la vida de l’escriptor francès. Com reflecteix el film, el que fa que Camus sigui tan universal i tan popular és que, malgrat la vida d’escriptor il·lustre, va viure una vida de lluita i rebel·lia, sense deixar d’estimar la vida, el futbol, ​​el mar. Des de la seva Algèria natal, navegant entre dos mons, el dels colons europeus i el de la població musulmana, en Camus tot queda inextricablement entrellaçat: felicitat i tragèdia, misèria i glòria, el dandi mediterrani i l’orfe tuberculós de Belcourt. Així, Les vies d’Albert Camus no és una pel·lícula sobre un intel·lectual, ni l’hagiografia d’un home de marbre. És la història d’un home just del segle XX, amb els seus èxits i els seus dubtes.

En col·laboració amb les Trobades i Premis Mediterranis Albert Camus i l’Institut Francès de Barcelona, aquesta és la segona sessió del programa «Vetllades Albert Camus» que té per objectiu reivindicar la figura de l’escriptor francès i la vigència del seu llegat avui.

Aquesta activitat forma part de: Vetllades Albert Camus.

También te puede interesar

Cinema

Les vides d’Albert Camus

lloc

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Sessions

Dimarts 14 març 2023
18:30