Exposició “La volta a Bèlgica en còmic”

Bèlgica és coneguda a tot el món per les seves famoses ciutats i monuments, els seus paisatges i les seves tradicions culturals. El país gaudeix d’un prestigi particular pels seus còmics, que fascinen a petits i grans.

Com que és un país del “novè art” que compta amb una constel·lació d’editorials de còmics, il·lustradors i guionistes, Bèlgica ha servit de musa per a molts dels seus autors. A través de les seves obres, diverses generacions d’escriptors i il·lustradors com Franquin, Didier Comès, Tibet, Servais, Merho, Marc Sleen, Olivier Shrauven o Brecht Evens, han retut homenatge al seu país d’origen, cadascuna reivindicant part del seu patrimoni.

Flandes, Valònia i Brussel·les són coprotagonistes d’històries originals plenes d’imatges amb molt de color. La romàntica Bruges, Malines i la seva catedral, les Ardenes i les ciutats de Binche o Charleroi queden totes plasmades en bonics dibuixos d’autors amb molt de talent. Brussel·les, l’orgullosa capital multicultural, brilla amb tota la grandesa amb l’Atomium, la Grand Place, l’imponent Palau de Justícia i l’edifici del Parlament Europeu.

Els exemples a l’exposició “La volta a Bèlgica en còmic” reflecteixen el dinamisme dels autors belgues i de l’evolució d’un art en canvi constant. Des dels àlbums clàssics originals a publicacions més recents, es pot apreciar la diversitat d’èpoques i gèneres i també la riquesa de cadascuna de les tres regions del país.

La volta a Bèlgica en còmic” és una exposició organitzada pel Consolat de Bèlgica a Barcelona i el Centre Belga del Còmic.

También te puede interesar

Exposicions

La volta a Bèlgica en còmic

lloc

Institut français de Barcelona

Sessions

Dimarts 14 març 2023
18:00
Inauguració
Dimecres 15 març 2023
Dissabte 01 abr. 2023