L’ Institut Français de Barcelona et convida a descobrir el documental “Footballeur et homo : au cœur du tabou” de Yoann Lemaire.

Projecció seguida d’una xerrada en la qual participaran Toni Travieso, Henry de Laguérie i Antoine Leonetti.


En el marc de la Temporada Cultural «Escenes franceses: junts, creatius, europeus», en relació amb la presidència de França a la Unió Europea, el Institut Français de Barcelona té el desig, durant el mes de l’Orgull, de reflexionar sobre la qüestió de l’homosexualitat en l’esport d’alt nivell en general, i en el futbol professional en particular. Un alliberament de la paraula poc freqüent en els mitjans que permet que la causa LGTBQI+ avanci i que la discriminació en l’esport retrocedeixi.

El documental «Footballeur et homo, au cœur du tabou» (Futbolista i homo, en el cor del tabú).

Yoann Lemaire coneix bé l’homofòbia en el món de l’esport. Com a jugador de futbol des de la seva infància, ha experimentat de primera mà els prejudicis i les agressions del món. No obstant això, en els últims anys ha notat un canvi de mentalitat, al qual ha aportat el seu granet de sorra. Des de fa dos anys, amb la seva associació Foot Ensemble, ha emprès una guerra contra l’homofòbia en el futbol amateur i professionals. Amb el seu estil directe i la seva curiosa etiqueta d’«únic jugador gai», Yoann es troba amb diferents interlocutors: tant jugadors amateurs com a estrelles internacionals, àrbitres, periodistes, sociòlegs o directius de clubs.

La seva franquesa i el seu compromís donen una imatge precisa de l’homofòbia en el futbol. Malgrat el caràcter «sensible» del tema, Yoann Lemaire té una veu lliure i natural. Per primer cop, grans campions – però també Nathalie Boy de la Tour, la presidenta de la Lliga de Futbol Professional – fan declaracions públiques sobre el tema.

Amb una entrevista exclusiva a Antoine Griezmann, campió del món de futbol en 2018, que parla de la necessitat urgent d’actuar contra l’homofòbia en el món de l’esport.

L’Institut Français de Barcelona podrà comptar amb la presencià de Toni Travieso vice president de les Panteres Grogues (club esportiu LGTBI+ & friends de Barcelona) per a donar una xerrada després del documental. Un debat moderat per l’escriptor i periodista francès Henry de Laguérie.

También te puede interesar

Cinema
Trobades – conferències

“Footballeur et homo, au coeur du tabou” | Documental i xerrada

lloc

Institut français de Barcelona

Sessions

Dimecres 08 juny 2022
19:00