Un impactant retrat de les dones filipines que es veuen obligades a marxar a l’estranger per guanyar-se la vida fent de mainaderes i treballadores de la llar. La mirada de la directora Sung-a Yoon, barreja d’humor negre i denuncia social, posa en evidència una forma encoberta d’esclavitud moderna.


Esdeveniment organitzat en el marc de la 21a edició del “Mois du film documentaire”, amb la col·laboració del Institut français de París i del Centre Pompidou.

El “mes del documental”, creat en 2000 per l’associació francesa Images en Bibliothèques, vol acostar el documental a tots els públics. El documental “Overseas” inaugurarà la 21a edició en directe des del Centre Pompidou, i comptarà amb la presència de la ministra francesa de Cultura, la Sra. Roselyne Bachelot. La projecció serà introduïda de la mà de la directora Sung A-Yoon, a través d’un vídeo, i tindrà lloc simultàniament a tot el món: París, Madrid, Barcelona, Roma, Dubái…

Versió original tagàlog i anglès amb subtítols en castellà

Overseas segueix l’etapa de formació d’un grup de dones de Filipines que es preparen per afrontar una nova vida lluny de casa. La majoria dels contractes laborals, les obliguen a passar anys sense poder veure ni als fills ni a la família. Durant la sessions de formació a l’escola, les alumnes practiquen tant el paper d’empleada com el d’amo, donant peu a situacions tan surrealistes com corprenedores. Aviat seran exportades a l’estranger com si fossin mercaderies i quedaran soles davant l’explotació laboral i agressions de tot tipus. Una història commovedora que mostra la determinació d’unes dones valentes, que s’agermanen sense perdre el sentit de l’humor, i que comparteixen estratègies per afrontar el futur amb fermesa.

Tràiler (VOSTFR)

Premis

  • 35th Warsaw Film Festival – International competition 2019 – Best Documentary Film Award.
  • 26th Hamptons International Film Festival (US) – Best Documentary Film Award.
  • Amnesty International Catalunya Docs Barcelona 2020.

Pel·lícula distribuïda a Espanya per Docsbarcelona

Cinema

MOIS DU DOCUMENTAIRE – Documental «Overseas»

lloc

Cinema del Institut français Barcelona

Sessions

Dimarts 27 octubre
19:30

Utilizamos cookies en este sitio web para mejorar su experiencia de usuario. Al hacer clic en cualquier enlace de este sitio web usted nos está dando su consentimiento para la instalación de las mismas en su navegador. Aviso legal