CineMigrante Barcelona genera un espai cultural que permet l’acostament, l’aprofundiment, la trobada i la sensibilització sobre la temàtica migratòria. Des de la difusió de la cultura, la construcció d’un territori de coneixement d’altres realitats, vivències i històries que permeten la l’espai necessari per al reconeixement de l’altre, un reconeixement igualitari per al compliment efectiu dels drets humans.


La 7a Mostra CineMigrante 2020 tindrà lloc del Dimarts 13 al Diumenge 18 d’Octubre en diferents espais de la ciutat i anirà acompanyada de diverses taules rodones en format virtual amb la finalitat de donar compte de la vulneració de drets que viuen les persones migrants a tot el món.

Les pel·lícules presentades en el Institut français Barcelona es projecten dins de la secció central “Imatges per a la insurrecció” que qüestiona l’arquitectura política i jurídica del colonialisme patriarcal, la diferència sexual i l’Estat-Nació, a través de narratives que proven altres maneres de comprendre el món.

VOSE

19h30. SECCIÓ CENTRAL ‘IMATGES PER A la INSURRECCIÓ’

Les coursiers de la République (Els missatgers de la República)

Badredine Haouari

Documental | França – 2018 – 33′ – HDCam – VO francès – Subtitulat espanyol

SINOPSI

Ibrahim, Bathily, Martin… No viuen a París però La plaça de la República és el seu punt de trobada. A través de la ciutat, sense treure la vista dels seus telèfons, aquests nous tipus de treballadors pedalen per la ciutat seguint les ordres de les seves aplicacions.

Premis: Esment honoraria Dok Leipzig

Festivals: Filmm Paris, Corsica.Doc; Dok Leipzig; Thessaloniki documetary film festival; Tartu World film festival; Milà Africà Film Festival; Skopj Film Festival.

Cassandro the exotic (Cassandro, l’Exòtic)

Marie Losier

Documental | França – 2018 – 73’ – 16mm, HD – VO espanyol, anglès – Subtitulat espanyol

Presentació de la pel·lícula de la directora Marie Losier abans de la pel·lícula i Q&A després de la projecció.

SINOPSI

Cassandro és el rei dels Exòtics, lluitadors mexicans transvestits que trenquen amb els prejudicis en un esport, no obstant això, formalment masclista. Malgrat el seu estil cuidat, el seu rímel i les seves parpelles maquillades impecablement, Cassandro és un home que practica la lluita extrema, que ha estat campió del món en nombroses ocasions i que força el seu cos fins al límit de l’impossible.


Cassandro porta dècades lluitant –literalment– pel dret a una identitat, maltractant el seu propi cos per a defensar la força de la ploma, qüestionant el masclisme amb la seva mera presència.

Premis: Award IDFA 2018; Gijon IFF més ben director

Festivals: Cannes 2018 – ACID; Mar del Plata IFF; SIGNIS

También te puede interesar

Cinema

CINEMIGRANTE – «Imatges per a la insurrecció»

lloc

Institut français de Barcelona

Sessions

Dijous 15 oct. 2020
19:30