Les nostres riqueses – Kaouther Adimi

 Inici: 04/12/2018
 Fi: 04/12/2018
 Ciutat: Barcelona

Lloc

Institut français de Barcelona
Carrer de Moià, 8
E-08006 Barcelona

Horari

19:30

Preu

Entrada gratuïta

L’estiu del 2017 un estudiant rep l’encàrrec de buidar una petita llibreria d’Alger que s’ha de convertir en una botiga de bunyols. Es tracta de la casa de lletres que Edmond Charlot va obrir l’any 1936 amb una idea revolucionària: instaurar un espai cultural i literari en un país convuls i conformista. La presència d’un inquietant guardià de la llibreria destorbarà la tasca del jove i li farà descobrir el poder de la literatura com a generador de memòria col·lectiva.

Kaouther Adimi barreja passat i present, realitat i ficció, per explicar-nos la història de la llibreria i editorial que va esdevenir punt de trobada d’autors com Saint-Exupéry i André Gide, i que va desafiar la censura publicant el primer text d’Albert Camus. Amb sensibilitat i destresa l’autora guia el lector  pels carrers d’una ciutat on un home somiava reunir totes les veus del Mediterrani.

L’autora

Kaouther Adimi (Alger, 1986) és llicenciada en literatura moderna i en gestió internacional de recursos humans. El setembre del 2017 va publicar Les nostres riqueses (Periscopi, 2018), el llibre que l’ha consagrat en l’escena francesa i algeriana i pel qual ha obtingut el premi Renaudot des Lycéens i el premi de l’Estil 2017.

Traducció al català: Anna Casassas Figueras
Traducció al castellà: Manuel Arranz Lázaro

En diàleg amb la periodista Anna Guitart

Idioma: Català / Francès (amb servei de traducció simultània)

Col·labora