Marseille-Provence 2013

Marseille-Provence ha estat seleccionada com a capital europea de la cultura del 2013, i es preveuen 365 dies de diferents esdeveniments. Es tracta d’un projecte pluridisciplinar en el que es representaran les arts escèniques, narratives, plàstiques, etc. Per fer-se una idea dels grans esdeveniments del 2013, els organitzadors han desvelat recentment el preprograma. Uns dels aspectes més important d’aquest preprograma és que Marseille-Provence té com objectiu donar a conèixer joves talents de la escenari artístic europeu i mediterrani. Aquest projecte de la capital europea de la cultura també vol retre homenatge als personatges il•lustres que han marcat artísticament el territori. La Provence va inspirar a grans artistes com Van Gogh, Cézanne o Camus, - l’any 2013 serà l’any del seu centenari - .

La identitat serà el tema central del projecte, tothom està convidat a aportar la seva petita contribució a través de les nombroses col•lectes d’imatges, de textos o de vídeos, llançades, amb complicitat, pels col•laboradors del projecte. L’autor François Beaune que va estar a l’Institut francès de Barcelona fent la seva col•lecta d’«Històries reals» també participarà en aquest projecte.

Marseille-Provence 2013 és un projecte que, amb la inauguració de diversos centres culturals a Marseille, Aix, La Ciotat, Aubagne o Arles, crearà un impacte important en el territori

Enlaces relacionados
Compartir: