EXPOSICIÓ - Número tres, de la casa a la fábrica

Obras del Centro Nacional de Artes Plastiques. Del dijous 31  de maig al diumenge 30 de setembre, a La Virreina.

El Centre National d’Arts Plastiques (CNAP) en col•laboració amb La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona, presenta Número Tres, de la casa a la fábrica una exposició de fotografies i de vídeos que es proposa repensar la relació entre allò íntim i laboral.
 
Número Tres actualitza les formes, les idees i les figures inventades l'any 1975 per Jean-Luc Godard a la seva pel•lícula Número dos, partint del motiu de la fusió entre la casa i la fàbrica que funda la imatge original d'aquesta pel•lícula. Jean-Luc Godard es proposava « pensar la casa en termes de fàbrica » i anava fins a identificar la mare amb el paisatge i el pare amb la fàbrica, en una audaç reiteració de la dialèctica pictòrica fons/forma.
 
L’itinerari de l'exposició ofereix una trajectòria sempre recomençada de casa a la fàbrica, de l’espai íntim a l’espai laboral, en un recorregut per la ciutat a través de les representacions contemporànies de la vida domèstica, dels territoris urbanitzats, dels gestos de l'amor i del treball.
 
Artistes participants: Robert Adams, Darren Almond, Maria Thereza Alves, Yves Bélorgey, Claire Chevrier, Philippe Durand, Harun Farocki, Cécile Hartmann, Guillaume Janot, Valérie Jouve, Francis Morandini, Jean-Luc Moulène, Marc Pataut, Mika Rottenberg, Paola Salerno, Allan Sekula, Bruno Serralongue.

Comisaris: Pascal Beausse, responsable de la col-lecció de fotografía del CNAP ; y Pascale Cassagnau, responsable de la col-lecció Audiovisual i Multimèdia del CNAP.
 
A La Virreina Centre de la Imatge
La Rambla 99, 08002 Barcelona
 
De dimarts a dissabte, de 12h00 a las 20h00.
Enlaces relacionados
Compartir: