SERVEI DE COOPERACIÓ LINGÜÍSTICA I EDUCATIVA
El Servei de cooperació lingüística i educativa (CLE) té la funció de promoure la llengua francesa i la francofonia a Espanya i de dur a terme projectes que afavoreixen la cooperació entre el sistema educatiu espanyol i francès, sota l’autoritat del Conseller Cultural de l’Ambaixada de França a Madrid.
 
 
L’Agregat de cooperació pel francès (o Agregada lingüística), interlocutor privilegiat dels professors de francès d’educació primària, secundària o superior i de les autoritats educatives locals, també treballa amb les associacions de professors de francès, els centres de formació de professors, les universitats, la xarxa de centres escolars francesos i la xarxa d’Aliances franceses.
L’Agregat de cooperació lingüística a Barcelona s’encarrega de 4 CCAA. El seu treball consisteix en difondre i promocionar el francès i la llengua francesa mitjançant diverses accions de cooperació bilateral (convenis i acords de cooperació transfronterera) i de formació de professors. També és responsable d’ajudar a l’organització de festivals i concursos (´Mots passants, traducció, festival de teatre....) de les CCAA de les què s’encarrega. Ja que des de l’1 de gener de 2012, l’Agregat lingüística forma part de l’Institut francès de Barcelona, també aprofita per treballa en cooperació amb aquesta entitat, proposant pel·lícules i activitats per a escolars. Finalment, respecte als intercanvis d’alumnes i professors, l’Agregat de cooperació lingüística és la persona de referència per a contactar.                 
 
No dubtin en posar-se en contacte amb nosaltres pels seus projectes o sol·licituds d’informació; els assessorarem de la millor manera possible.
Stéphane Paris – Agregat de cooperació pel francès de les Comunitats Autònomes d’Aragó, Illes Balears, Catalunya, Comunitat Valenciana i Murcia   
 
La secretaría del servei de Cooperació lingüística i educativa està obert de dilluns a divendres de 9h a 13h.
INSTITUT FRANÇAIS DE BARCELONE C/ Moià, 8 - 08006 BARCELONA
Tel: +34 93 567.77.99 / Fax: +34 93 200 66 61
 
 
Compartir: