Festival de la Francofonia a Manresa

 

 

La ciutat de Manresa, situada a la província de Barcelona, Catalunya, va viure el divendres 15 de març al ritme de la Francofonia.
Efectivament, des de fa catorze anys, una professora de francès de l’Institut públic Lluís de Peguera organitza, en col·laboració amb la cooperació lingüística de la nostra Ambaixada, Institut francès-Barcelona, en el marc del mes de la Francofonia, un esdeveniment cultural que, actualment, s’ha convertit en una cita indispensable dels manresans.
La cadena de televisió local, Canal Taronja, ha reunit durant una hora a presidents de l’Associació de professors de francès de Catalunya (APFC), al director del teatre Kursaal i a l’agregada pel francès de l’Ambaixada de França, Institut francès-Barcelona,  per a un intercanvi sobre la Francofonia.
Al capvespre, 650 persones s’han reunit per a celebrar “Avec le temps...” en el magnífic teatre Kursaal, amb la seva antiga façana i el seu interior moderníssim, emblema cultural de la ciutat, i que té una molt rica programació anual.
Després de que uns alumnes dels centres escolars de la zona haguessin deixat anar uns globus amb els colors de la Francofonia a l’esplanada del teatre i que la façana s’il·luminés amb els colors de la bandera francesa, amb la presència de les autoritats polítiques de la ciutat, 650 persones s’han instal·lat per gaudir de dues hores d’espectacle en francès.
Després de la valenciana Eva Denia cantant Brassens a l’edició 2012, ha estat el torn de la cantant madrilenya Paloma Berganza per seduir als espectadors amb un repertori anat des de Ferré fins a Brel, passant per Piaf i Moustaki. Acompanyada per un pianista i un violinista, ha sabut crear un ambient íntim i càlid. Ha cantat dues cançons del seu repertori amb la coral d’un centre escolar de la ciutat. Una jova parella d’alumnes d’una escola de dansa ballant al ritme dels paraigües de Cherbourg van oferir uns moments de frescor i de gràcia.
Durant l’entreacte, els espectadors han pogut apreciar en el hall del teatre l’exposició Camus de l’Institut francès d’Espanya, desplaçada per aquesta ocasió.
Per a contribuir en l’aspecte festiu d’aquest esdeveniment, s’han sortejats dos bitllets d’avió per anar a París.
És d’esperar que per la quinzena edició, en el 2014, els organitzadors i les autoritats contribuiran a que aquesta cita tingui un ressò encara més important.
 
http://canal-taronja-central.xiptv.cat/infotaronja/capitol/divendres-15-de-marc-se-celebra-a-manresa-la-francophonie
Compartir: