El Departament d'Ensenyament i l'Institut Francès-Barcelona fomenten l'intercanvi d'estudiants d'FP

 El Departament d'Ensenyament i l'Institut Francès fomenten l'intercanvi d'estudiants d'FP

Prop de 200 representants de les Académies i de centres de formació catalans han participat en un seminari per dinamitzar les xarxes de cooperació
 
 
El Departament d’Ensenyament i l’Institut Francès han organitzat el seminari “Mobilitat professional de Catalunya - França: dinamitzar les xarxes de cooperació” amb l’objectiu de fomentar els intercanvis d’estudiants de formació professional entre ambdós països. La trobada, que es va dur a terme el divendres 16 de novembre a la seu de l’Institut Francès-Barcelona, va aplegar prop de 200 representants de les Académies (Lyon, Orléans-Tours, Montpellier, Toulouse) i de centres de formació catalans interessats en establir relacions bilaterals amb les escoles franceses –46 de les Académies i la resta d’escoles catalanes-.
 
Durant la jornada, es van tractar els dispositius de mobilitat en FPI a França i a Catalunya, el sistema francès de formació en alternança i la mobilitat formativa. També es van dur a terme tres tallers en els què es van presentar diferents projectes entre els dos països. A més a més, aquest seminari ha servit per a establir contactes entre els centres de formació de Catalunya interessats en endegar o reforçar projectes de mobilitat d’estudiants d’FP de determinades especialitats.
 
Un dia abans, 15 dels 46 representants de les Académies van visitar diversos centres catalans per a conèixer les instal·lacions i reforçar els lligams entre les  institucions. Aquesta jornada s'inscriu dins del marc dels acords de col·laboració entre les quatre Académies franceses que han signat un acord de cooperació descentralitzada amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Compartir: