ESPECTACLE DE TEATRE EN FRANCÈS PER A UN PÚBLIC ESCOLAR Durada activitat: 1h45

 

 
L’ESTRENA DE LE PETIT BIDULE: EL DIVENDRES 13 DE DESEMBRE A LES 10.30H
 
 
LE PETIT BIDULE
 
Des de la rentrée 2013, l'Institut Français de Barcelone i la companyia Acting Jack Flash proposen al públic francòfon de Catalunya una cita atrevida amb el humor de: Le Gros Machin, el primer club de comèdia francès a Espanya...
D’aquí va néixer Le Petit Bidule, una versió del espectacle per a un públic escolar, en el qual esteu convidats a partir del mes de Desembre.
Sketchs humorístics, improvisacions i sobretot una proposta en la qual faran participar activament als alumnes perquè tinguin un apropament al francès més immersiu i lúdic!

Avui en dia, l’aprenentatge del francès ha d’anar més enllà dels camps lingüístics i de les cultures tradicionals. Entre les diverses tècniques obertes a un aprenentatge diferent, el teatre resulta ser un instrument ric, innovador i capaç de completar l’acte pedagògic traient-lo de context.

 

És seguint aquesta idea que Le Petit Bidule convidarà als alumnes a llegir, veure, parlar, escriure i fins i tot a actuar. Perquè actuar és deixar anar la imaginació, les emocions...i trobar, simultàniament, una forma per expressar-les, compartir-les.

 

Gràcies a Le Petit Bidule, els alumnes no només seran espectadors dels sketchs dels quals els professors rebran els textos * amb antelació i que els hi permetran exercitar les seves capacitats d’escolta i de comprensió de la llengua, però també seran actors en les improvisacions i els micro-tallers on l’eix principal serà la participació oral i escrita!

 

*Textos disponibles en el document adjunt

 

Improvisacions:

 Les estàtues vivents

Els actors es convertiran en estàtues en funció del què imaginin els alumnes. Un seguit de situacions senzilles i visuals que reforçaran la comprensió immediata de la llengua.

Els petits papers

Els actors improvisen a partir de frases que els nens hauran d’escriure al principi de l’espectacle.

 

Els tallers:

 Paraules & frases

Un exercici implicant la participació de tots i permetent als alumnes d’utilitzar la seva imaginació, les seves capacitats físiques i el seu coneixement de vocabulari francès gràcies a frases senzilles.

La sonoritat de les paraules

 

En grups reduïts, els alumnes utilitzen els seus sentits i la seva sensibilitat per a traduir, teatralment, la sonoritat de les paraules , variant increïblement d’una llengua a una altra. 

 

Podeu consultar el document adjunt per a conèixer els actors.

 

 

 

Per a fer la inscripció, enviar un e-mail dient el número de persones, el nom de l'escola i el nom del professor a : coop.linguistique@institutfrancais.es


ACTIVITAT GRATUÏTA

 

 ATENCIÓ! 

Ja hem tancat les inscripcions, totes les places de la nostra sala estan ocupades!

Us aconsellem seguir mirant la nostra web, és possible que tornem a oferir l'espectacle durant el primer trimestre de 2014.

 

 

Compartir: