COL•LOQUI INTERNACIONAL ELS 8, 9 I 10 DE MAIG A VALÈNCIA: PROMOURE I DIFONDRE EL FRANCÈS AVUI A ESPANYA

 

 

 Els 8, 9 i 10 de maig passats, un col·loqui internacional sobre la promoció llengua-cultura francesa i plurilingüisme va tenir lloc a la Universitat de València. Investigadors i especialistes de diversos països (Líban, Algèria, Bèlgica, França, Espanya) així com participants de tots els horitzons van seguir un programa dens i variat durant aquestes tres jornades.

El Sr. Alain Fohr, Conseller cultural de l’Ambaixada de França, va inaugurar el col·loqui. El Sr. Pascal Sanchez, Agregat de cooperació educativa de l’Ambaixada va pronunciar la conferència de clausura de les jornades.
Les conferències han abordat temes diversos com:
L’ensenyament bilingüe: per què i com?, La llengua i la cultura francesa al servei dels joves i del seu futur: l’exemple dels liceus francesos a Espanya, El plurilingüisme i pluriculturalisme en fragments d’un discurs romàntic de Roland Barthes: influències de la cultura espanyola, Les relacions editorials entre França i Espanya, per citar-ne alguns.
Els tallers han tracta, entre altres, temes sobre: El teatre: l’alumne actor del seu aprenentatge, Abordar la poesia d’una manera lúdica a la classe de FLE o Com organitzar un projecte web de col·laboració (FLE/bilingüe)?
També cal ressaltar la participació molt activa de la Federació Espanyola dels professors de francès.
Aquest col·loqui, organitzat per Sophie Aubin, professora de francès de la Universitat de València i vicepresidenta del GERFLINT,  i Raphaël Bruchet, professor de la facultat de filologia d’aquesta mateixa universitat, ha vist un gran interès per part dels participants.
Compartir: