DELF-DALF
Exàmens del DELF i del DALF: preguntes més freqüents

Inscripcions, drets d'inscripció, proves, resultats, diplomes, ...

 

 

1. Quan puc inscriure’m a un examen del DELF o del DALF a l’Institut francès de Barcelona?

L’Institut francès de Barcelona proposa tres sessions d’exàmens per any: febrer, juny i setembre. Les inscripcions a aquests exàmens es fan 1 o 2 mesos abans.

Trobarà les dates exactes d’inscripció a la web de l’Institut français de Barcelone.

 

2. Com em puc inscriure a un examen del DELF o del DALF a l’Institut francès de Barcelona?

Pot inscriure’s en línia aquíSi no pot inscriure’s en línia, haurà de passar-se per l’Institut francès de Barcelona, carrer Moià, i completar un formulari d’inscripció que podrà descarregar-se aquí o que trobarà al departament de cursos i exàmens, a la 6ª planta (veure horaris d’obertura al públic).

 

3. Acabo de llegir les dates en les quals tindran lloc les proves orals individuals orals. Hi ha alguns dies on no estaré disponible. Què haig de fer?

Ens hauria d’avisar per mail, a cursos.barcelona@institutfrancais.es, abans d’inscriure’s a l’examen.

 

4. La meva escola desitja inscriure un grup d’alumnes als exàmens del DELF junior o del DALF? Què haig de fer?

Ens hauria de contactar per mail a cursos.barcelona@institutfrancais.es.

 

5. Quin preu tenen els drets d’inscripció als exàmens del DELF i del DALF?

Les tarifes 2016 són les següents:

DELF A1.1

Prim

60 euros

DELF A1

Tout public, Junior, Prim

76 euros

DELF A2

Tout public, Junior, Prim

98 euros

DELF B1

Tout public, Junior, Pro

126 euros

DELF B2

Tout public, Junior, Pro

146 euros

DALF C1

 

200 euros

DALF C2

 

216 euros

 

6. Com puc pagar els drets d’inscripció?

·       En línia: amb targeta de crèdit o dèbit.

·       Al departament de cursos i exàmens: amb targeta de crèdit o dèbit, amb taló, en metàl.lic al Targo Bank, avinguda Diagonal, 437, amb un formulari que pot demanar al departament de cursos i exàmens de l’Institut.

 

7. Quina informació surt a la convocatòria d’examen?

A la convocatòria d’examen podrà trobar el seu nom i cognoms, el seu número de candidat, els dies i hores de les proves escrites, el lloc on tindran lloc les proves escrites i orals, la data de publicació de les proves orals a la web de l’Institut francès de Barcelona, la data de publicació dels resultats, les instruccions per als exàmens.

Si en aquesta convocatòria detectés algun error en el seu nom, cognoms o data de naixement, li agraïríem que ens contactés per mail a cursos.barcelona@institutfrancais.es.

 

8. Què haig de dur el dia de l’examen?

Un document d’identitat (DNI, passaport), la convocatòria, un bolígraf negre o blau.

 

9. Com puc saber la data i hora de la meva prova oral?

Consultant, en la data indicada a la seva convocatòria, la pàgina Exàmens de la web de l’Institut francès de Barcelona, on trobarà la informació sobre la data, hora i aula de la prova oral.

 

10. Què passa si arribo tard a les proves col.lectives escrites?

Les proves col.lectives escrites comencen per la comprensió oral (escolta i comprensió d’un document àudio). Si aquesta prova ha començat, ja no es pot entrar a l’aula d’examen. En aquest cas, no hi ha devolució possible dels drets d’examen i només es pot presentar a una altra sessió pagant una altra vegada els drets d’inscripció corresponents.

Es recomana presentar-se al lloc de l’examen mitja hora abans de l’inici de les proves col.lectives escrites.

 

11. Què passa si no puc presentar-me a les proves col.lectives escrites o individuals orals?

Si té algun impediment el dia de les proves col.lectives escrites,, li recomanem contactar-nos per mail (cursos.barcelona@institutfrancais.es).

Si té algun impediment el dia de les proves individuals orals, li recomanem contactar-nos per mail (cursos.barcelona@institutfrancais.es). En aquest cas serà necessari un justificant perquè poguem proposar-li una altra data per la prova oral.

 

12. Necessito un document que justifiqui que m’he presentat a l’examen. Què haig de fer?

La seva empresa o establiment li demana un justificant d’absència? A l’Institut francès de Barcelona, pot demanar-lo a la recepció o al departament de cursos i exàmens (6ª planta).

 

13. Quan podré conèixer els resultats del meu examen?

La data de publicació dels resultats està indicada a la seva convocatòria. També pot consultar la pàgina Examens a la nostra web.

 

14. He aprovat l’examen. Quan i on puc anar a buscar el diploma?

Els diplomes poden trigar 3 o 4 mesos en arribar. Anunciem la seva arribada a la nostra web.

Ha de venir a recollir-lo al departament de cursos i exàmens (horaires) de l’Institut francés de Barcelona (6ª planta). És imprescindible mostrar un document d’identitat (DNI o passaport).

 

15. He aprovat l’examen. Necessito un document que certifiqui que l’he aprovat. Què haig de fer?

Els diplomes poden trigar 3 o 4 mesos en arribar. Si necessita molt ràpidament un document que certifiqui que ha aprovat un dels diplomes del DELF o del DALF, ens ha d’enviar un correu electrònic a cursos.barcelona@institutfrancais.es justificant la seva petició. El certificat li arribarà per correu electrònic, escanejat, en el termini d’una setmana.

 

16. No em puc desplaçar per venir a recollir el meu diploma. Què haig de fer?

Hauria d’enviar-nos un correu electrònic a cursos.barcelona@institutfrancais.es amb una còpia del DNI o passaport, indicant l’adreça a la qual desitja que li enviem. Li arribarà per correu certificat.

 

17. He perdut el meu diploma. Com puc demostrar que he aprovat el DELF o el DALF?

Podem preparar-li un certificat. Ens hauria d’enviar un correu electrònic a cursos.barcelona@institutfrancais.es justificant la seva petició. El document li arribarà per correu electrònic, escanejat, en el termini d’una setmana.

 

18. Es pot apel.lar el meu resultat?

Les decisions del jurat nacional del DELF i DALF no es poden apel.lar.

Si no ha aprovat l’examen, pot demanar el detall de les notes i consultar el seu examen demanant una cita al departament de cursos i exàmens de l’Institut francès de Barcelona (cursos.barcelona@institutfrancais.es).

 

 

 

Compartir: