CINEMA EN CURS · Els quatre-cents cops de François Truffaut

dilluns 1 febrer, 10h

Auditori 

Projecció reservada als participants de Cinema en curs. Cinema en curs és un programa de pedagogia del cinema a escoles i instituts: www.cinemaencurs.org

 

França, 1959 / VOSE / 1h19 / Drama / Amb Jean-Pierre Léaud, Claire Maurier, Albert Rémy

 

El primer llargmetratge de François Truffaut és una obra de referència per a moltes generacions de cineastes i cinèfils formats sentimentalment rere els passos de l’Antoine Doinel, un noi de 14 anys rere el qual s’amaguen molts elements autobiogràfics del propi cineasta.

Durant el film acompanyem l’Antoine i les seves peripècies, assistim als seus intents de ser feliç (especialment en les passejades pels carrers de París i les escapades al cinema amb el seu amic René) i compartim les successives decepcions que haurà d’afrontar. En definitiva, vivim molt a prop d’ell emocions i sentiments (l’amistat, la tristesa, la decepció, la ràbia...) que Truffaut transmet amb una intensitat excepcional.

Els quatre-cents cops, a més, ens endinsa en un moment fonamental de la història del cinema, l’inici de la “Nouvelle Vague” i l’esclat del cinema modern.

 

dilluns 1 febrer, 10h

Auditori 

Projecció reservada als participants de Cinema en curs. Cinema en curs és un programa de pedagogia del cinema a escoles i instituts:www.cinemaencurs.org

 

Compartir: