CINEMA _ FESTIVAL DE CINEMA JUEU DE BARCELONA

Dijous 13 juny

19.30h: L’appartement de ma grand-mère de Arnon Goldfinger

Israel, Alemanya, 2011 / 1h37 / VOSE / documental / Estrena a Espanya / Millor documental Bavarian Film Awards 2012

La mare del realitzador mor als 98 anys. Vivia a Tel Aviv en un edifici de l’estil Bauhaus. Els seus fills buiden de mica en mica el pis. Entre totes les relíquies, troben una sorprenent correspondència en alemany que porta al director a una llarga investigació: abans d’immigrar, l’any 1936, els seus avis tenien una amistat amb un oficial nacional-socialista. Però, encara pitjor, la seva correspondència i amistat perduraran després de la guerra.

Amb la presència del director Arnon Goldfinger.

 

Entrada 4,5€ · Gratuït per als estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca.

 

 

21.30h: La glanure de Władysław Pasikowski

Polònia, Holanda, Rússia, Eslovàquia, 2012 / 1h47 / VOSE / amb Maciej Stuhr, Jerzy Radziwiłowicz, Zuzana Fialová / Estrena a Espanya / FIPRESCI Award 37 Gdynia Film Festival

Alarmat pels problemes del seu germà amb els veïns, Franciszek Kalina torna al seu poble de Polònia després de viure molts anys als Estats Units. Poc temps després d’arribar, Franciszek descobreix que l’origen de la disputa és un obscur secret del passat. Els germans intenten esbrinar la veritat però la investigació només aconsegueix agreujar el conflicte, que poc a poc degenera en violència. Inspirada en fets reals.

Entrada 4,5€ · Gratuït per als estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca.

Compartir: