1er Teaser de la Mostra
MOSTRA FIRE!! - La lluita continua

Del 5 al 15 de juliol. 

FIRE!! torna amb més forces que mai. Amb un estat d’ànims més independent i combatiu, en un any en el qual és impossible quedar-se callat. Des de la selecció dels llargmetratges i dels documentals, fins al grafisme, i passant per la nostra filosofia. Una nova edició que incita a desenvolupar una consciència crítica per a buscar alternatives a la situació social actual que tots estem patim: un sistema caducat, injust i immoral.                           

FIRE!! 2012 defensa, un any més, la seva passió pel bon cinema. Prioritzant la qualitat i els criteris artístics de les pel•lícules, i el missatge social que moltes d’aquestes obres, sobretot els documentals, ens ofereixen. Així, el discurs que tenim des de la nostra 1era edició es consolida i s’aprofundeix: el setè art com una eina per a la reflexió i la crítica. Com a record i testimoni del què s’ha obtingut fins ara, i de tot el què ens queda per a fer.      

 

La paraula de Yannick Rascouët, Director de l’Institut francès – Barcelona :

Els drets humans es troben malferits en molts punts del planeta, e vegades molt a prop nostre. En aquest camp, els progressos són lents i els retrocessos encara massa freqüents. Els drets humans tenen una dimensió essencial en l'acció exterior de França, que se situa entre els països més implicats en la promoció dels drets fonamentals en el món: drets de la infància, drets de les dones, abolició universal de la pena de mort, llibertat d'expressió, drets de lesbianes, gais, bisexuals i transgèneres, etcètera. És molt alta l'expectativa de l'opinió pública mundial perquè segueixin aquestes lluites. Per defensar millor aquesta causa, a la qual està vinculat el nom de França, hem d'utilitzar totes les eines d'influència legítimes. L'acció cultural n'és una.

L'Institut Francès vetlla perquè la dimensió dels drets humans sigui present a la seva programació. Així, després d'haver acollit al maig al Festival de Cinema i Drets Humans, obre les seves portes aquest mes de juliol a la 17a edició del FIRE!!, la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona.

"La lluita continua..." Això podria potser resumir la temàtica del FIRE!! 2012. L'eslògan és històric i encara d'actualitat. Alguna campanya publicitària, de fet, ho ha posat de relleu a la premsa, no sense sentit de l'humor, durant la recent campanya per a les eleccions presidencials a França, cridant l'atenció dels candidats sobre l'homoparentalitat. És també vàlid per al futur, malauradament, ja que col•lectivament som lluny d'aquest objectiu en les nostres societat suposadament postmodernes. Si el millor dels mons, tal com ens el presentava Aldous Huxley, no és desitjable, sí que un món millor, fet de reconeixement de l'alteritat, d'escolta, de respecte, de tolerància, de justícia, és una obligació candent per cada un de nosaltres. La Mostra és útil en el sentit que ens convida a debatre, a entendre en lloc de jutjar i a canviar també la nostra mirada sobre les desigualtats i la discriminació que pateixen les dones i els homes per culpa de la seva elecció de vida.

Els drets humans no són una opció. Tots maduraríem si els drets dels infants, les dones o els LGBT fossin reconeguts i respectats per tots, en totes les latituds. Llavors sí, el món seria per això una mica millor.
 
Del 5 al 15 de juliol.
 
Entrada : 6€. Carnet de 4 entrades: 18€. 50% de descompte pels estudiants de l'IF-B i los usuaris de la mediateca.
 
Entradas anticipadas en venta en la Casal Lambda : C/ Verdaguer i Callís, 10.
Enlaces relacionados
Compartir: