EL DRET A SER INFELIÇ

DIVENDRES 6 à 19h

Teatre IFB

Entrada gratuïta │ Més informació a www.barproject.net et www.desorg.org

Presentació del dret a ser infeliç

A través d’un programa de dos dies (6 i 7 de maig) que inclou pel·lícules, performances, instal·lacions, i debats animats per artistes i altres especialistes, “el dret a ser infeliç” proposa una reflexió al voltant de l’augment exponencial del consum de drogues i psicòtics per curar malestars de tot tipus. Aquesta vetllada serà l’ocasió de qüestionar-se sobre la política de control del comportament humà i de la psicotropificació de la societat.

Dora Garcia, Alexandra Baudelot, Mathilde Villeneuve (Els Laboratoris d'Aubervilliers), Carles Guerra (director de la Fundació Antoni Tàpies), Veronica Valentini i Juan Canela (BAR project) introduiran la vetllada.

Entrada gratuïta │ Més informació a www.barproject.net et www.desorg.org

 

 

DIVENDRES 6 à 19.30h

Teatre IFB

Pare de sufrir de Virginia García del Pino Espanya – Mèxic, 2002 / VOSE / 7’

El format original d’aquest vídeo és una projecció de diapositives amb banda sonora. Les imatges, que reflecteixen la societat de consum, les dificultats i les característiques culturals i religioses de la ciutat, es creuen amb els sons: una barreja de veus realitzada a través de lectures de textos i entrevistes de vianants entrevistats pels carrers de Guadallajara (Mèxic). La relació entre imatge i so crea un ritme fluid amb com intenció desdramatitzar la narració amb punts d’humor. Aquesta projecció es farà en presència de la realitzadora Virginia García del Pino, autora de cinema de no-ficció i directora del màster cinematogràfic de documental creatiu de la UAB.     

Entrada gratuïta  │ Més informació a  www.barproject.net et www.desorg.org

 

 

DIVENDRES 6 à 19.40h

Teatre IFB

Five Year Diary de Anne Charlotte Robertson Estats-Units, 1982 / VOSE / 26´/ Autoretrat cinematogràfic / Amb Anne Charlotte Robertson

 

Autoretrat monumental d’un reportatge de dues dècades, recull gegantí d'una durada de 36 hores, dividit en 85 bobines per extreure 26 minuts. Five Year Diary  és l’obra més important del cineasta. En aquesta crònica de la seva vida quotidiana a Massachusetts, Robertson documenta sense embuts la seva lluita per sobreviure a la depressió. Intensos i obscurs monòlegs interiors, tenyits per d’humor i fent escarni de la seva pròpia malaltia. Aquesta introspecció cinematogràfica dóna tota la profunditat a aquesta experiència terapèutica.                  

Entrada gratuïta │ Més informació a  www.barproject.net et www.desorg.org

 

 

DIVENDRES 6 à 20.15h

Teatre IFB

Relació entre l'art i la psicoanàlisis

Trobada i diàleg entre l’artista Dora Garcia, professora i codirectora dels Laboratoris d’Aubervilliers, i la realitzadora de la pel·lícula Pare de sufrir Virginia García del Pino.

Després de la projecció de la pel·lícula Pare de sufrir, aquesta trobada serà l’ocasió per intercanviar opinions sobre la psique humana, l’exposició i la revelació, i la relació entre l’art i el psicoanàlisis. Tot seguit hi haurà un debat amb el públic.

Entrada gratuïta │ Més informació a  www.barproject.net et www.desorg.org

 

 

 

 

Compartir: