CINEMA - FESTIVAL MECAL - Presentació

El Festival Internacional de Curtmetratges de Barcelona, conegut com a MECAL, tindrà lloc del 12 al 29 d’abril de 2012.

El Festival MECAL 2010 contarà de nou amb les tres seccions habituals a competició: Internacional, Obliqua i Documental, en les que es projectaran més de 300 curtmetratges de més de 35 països diferents. A més, la catorzena edició del festival estarà plena de novetats, amb un gran número de seccions paral•leles que recorreran diversos gèneres, temàtiques, èpoques i països. Algunes d’aquestes són: l’especial First ever, que sota una estètica Vintage, oferirà als espectadors curtmetratges en els que apareixen el primer telèfon, el primer petó de cine o el primer transsexual; o els especials Fi del Món, Antiheroi, Heavy Metal i Friki, nerd i altres rareses humanes. També es podran veure una retrospectiva de les obres en curt de l’autor francès François Ozon, així com un especial de curtmetratges suissos de la mà del Festival Winterthur y l’especial Videodansa.

Mecal Pro aposta també per la cinematografia nacional oferint un repàs dels millors curtmetratges del Panorama Espanyol i Català d’aquest any, I, seguint amb la tradició, el certamen contarà amb un país convidat que, en aquesta ocasió, serà Alemanya. Entre altres programes, aquesta secció inclourà un especial d’animació, els millors curts del Festival Interfilm Berlín i una selecció de curtmetratges realitzats pels directors alemanys més rellevants com Rainer Werner Flassbinder o Fatih Akin, entre d’altres. L’Especial Sexe (Pluja Daurada) i l’Especial Terror, així com la secció clàssica Womart dedicada a l’univers femení, es mantenen un any més. Altres formats que es podran veure són Videoclips, Publicitat Creativa amb els millors espots de l’any; i pels més petits, Mecal també oferirà un especial Infantil amb passades matinals.

A part de les projeccions, el certamen organitzarà altres activitats paral•leles com la batalla de programadors i el mercat internacional del curtmetratge.

L’Institut francès – Barcelona podrà gaudir de diverses projeccions:

Dilluns 16 de abril, 20.30h: presentació de sis curtmetratges de François Ozon

Dijous 26 de abril:
- 20.00h : Carta blanca al Festival Interfilm de Berlín
- 22.00h : Selecció de curtmetratges de grans realitzadors alemanys

Divendres 27 de abril:
- 20.00h: Panorama català 
- 21.30h: Panorama espanyol

Diumenge 29 de abril: 
- 20.00h: Competició Internacional nº7
- 21.30h : Competició Internacional nº8

Entrada: 4 € per sessió, excepte les dues sessions del dijous 26 d’abril que costen 4€ en total. Gratuït per als estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca.


Per a més informació:www.mecalbcn.org/
Podeu baixar el PDF del programa del Festival Mecal desde la pestanya "Descàrregues".

 
Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.