Trailer - 8 femmes
CINEMA - CICLE FRANCOIS OZON - Huit femmes

Dimarts 10 d’abril, 20.30h.

França, 2002 / 1h43 / V.O.S.E. / amb: Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Emmanuelle Béart, Fanny Ardant, Virginie Ledoyen, Danielle Darrieux, Ludivine Sagnier, Firmine Richard.

Anys 50,  un grup de persones en una mansió en plena muntanya estan a punt de començar les festes de Nadal. Però es produeix un drama: troben el propietari de la casa mort, assassinat sobre el seu llit, un ganivet clavat a l’esquena. Al seu voltant, vuit dones que el visitaven freqüentment, la víctima guardava un secret amb cadascuna d’elles. Una d’elles és la culpable, però quina? Aleshores comença una llarga jornada d’interrogatoris, discussions, traïcions, revelacions... i tot amb cançons!

Óssos de plata al Berlinale 2002 per « una excepcional contribució artística » atorgat a tot el repartiment femení. 11 nominacions als Cèsars 2003.

 

Aquesta pel·lícula, com la de “la madeleine” de Proust, ens sumeix en els nostres records d’espectador, i ens fa tornar als efluvis del cinema. A través d’aquestes vuit cares, Vuit dones és una oda a les actrius, les vuit presents però també les seves predecessores com Lana Turner, Ava Gardner, Rita Hayworth... MCinéma.com.

Estem molt lluny del realisme, de la versemblança, de la naturalitat. Ozon juga sobre la voluptuositat de l’artifici, quan s’escapa, precisament, quan l’artifici es converteix en una mena d'art. Trobarem entre kitsch i nostàlgia, i una mica de cruesa divertida. Télérama.

Una alegria per a l’espectador. Amb inspiració i finesa, Huit femmes suscita el riure i l’emoció, d’una qualitat poc habitual en el cinema contemporani. Le Monde.

Entrada 2€. Abonament 10 sessions 15 €. Gratuït per als estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca.

Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.