CINEMA – CICLE A LA CARRETERA – Tournée

 Dimarts 15 de gener, 20.30h. 

Joachim, productor de televisió parisenc de molt èxit, ho deixa tot – nens, amics, enemics, amors i remordiments – per començar a Amèrica des de zero a l’alba dels seus quaranta anys. Torna amb una gira de noies de strip-tease «New Burlesque» a les quals els hi ha fet fantasiar amb França... París!
De port en port, el humor dels números i les rodoneses de les noies entusiasmen tant als homes com a les dones. I, malgrat els hotels impersonals, les seves músiques d’ascensor i la manca de diners, les showgirls inventen un món extravagant de fantasia, de caliu i de festes. Però el seu somni d’acabar la gira en una apoteosi a París se’n va en orris: la traïció d’un vell «amic» fa perdre a Joachim la sala que li havien promès. Ha de fer una breu anada i tornada a la capital, on li tornaran a ressorgir les ferides del passat...       
 
« Aquest llargmetratge és una disbauxa de carn i d’esperit, una joia per als ulls i per al cor, un gest boig, poètic, divertit,emocionant, desesperat, insolent, miraculós. » Le Monde.
 
«  "Fascinant" és la primera paraula per a descriure Tournée (...). I és en la crueltat revelada dels vincles entre el show i la vida que la pel·lícula arrenca, es tenyeix d’una bella negror. (...) Tournée és també una oda al plaer, a la velocitat i a la ficció. » Les Inrocks.
 
Entrada 2€. Abonament 10 projeccions 15€.
Gratuït per als estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca.
 
Compartir: