CONCERT - Ensemble Nomos

 Dimarts 13 de març, 20h.

Conjunt de 14 violoncels, Nomos va néixer en el 2005 sota la impulsió de Christophe Roy. Es troba sota la direcció de Michel Pozmanter. Des del seu origen Nomos es dedica al repertori contemporani,  realitzant un treball important sobre les obres ja existents, de Xenakis a Berio, Aperghis, Donatoni... Des de llavors, Nomos a suscitat la escriptura d’un nou repertori, d’una qualitat excepcional. Jean-Baptiste Devillers, Stefano Bonilauri, Camille Roy, Jean-Luc Hervé, o Dominique Clément també han escrit peces importants pel grup. La sonoritat d’aquest conjunt únic fa un dels més espectaculars vectors de la creació musical actual. Aquesta singularitat ha atret a diverses col•laboracions,  en els camps de la imatge, de l’arquitectura, de les arts plàstiques i de la música electrònica.           


Repertori:
- Bachianas Brasileiras nº1, per orquestra de violoncels, de Heitor Villa-Lobos
- Motetten, per 12 violoncels, de Mauricio Kagel
- Prélude (creació) per 12 violoncels, de Felix Pastor
- I Quattro Punti, per 12 violoncels, de Alessandro Solbiati
- Windungen, per 12 violoncels, de Iannis Xenakis.

Nomos desplega unes qualitats molt convincents, exaltant, reforçant amb una subtilesa expressionista, tot el que porta la música del compositor cap el teatre i la projecció de sonoritats alliberades, imprevistes. Classique News.
Ruptura, esfumament de motius, l'atenció es manté tota l’estona ja que sempre apareix algun element, per  tornar a llançar el discurs, amplificar-lo o rompre’l. Una experiència per viure. L’Union. 

Entrada 12€. Preu reduït a 8€ per als estudiants de l’IF-B i de l’ESMUC, i els usuaris de la mediateca.
 
Enlaces relacionados
Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.