CABARET - Cabaret literari Louis Aragon

 Divendres 18 de maig, 19.30h.

1h15 / amb : Daniel Bougnoux, Liselotte Hamm, Jean-Marie Hummel.

 

Aprofitant el seu XXè aniversari, la Societat d’Amics de l’Alsàcia a Catalunya ofereix un espectacle presentant l’activitat del poeta Louis Aragon a l’Alsàcia, de música!
 
Com a introducció, els artistes interpretaran cançons tradicionals d’Alsàcia i també cançons de poetes nascuts a Alsàcia que han tractat amb Aragon (Hans Arp, Maxime Alexandre, etc). Després, Daniel Bougnoux (lectura), Liselotte Hamm (cant) i Jean-Marie Hummel (cant i piano) faran reviure el gran poeta francès durant una nit, músiques de Léo Ferré, Colette Magny, Lino Léonardi…

Louis Aragon és un poeta, novel•lista, periodista i assagista francès, nascut el 3 d’octubre de 1897 a Neuilly-sur-Seine i mort el 24 de desembre de 1982 a París. Va ser conegut pel seu compromís i el seu suport amb el Partit comunista francès des de 1930 fins a la seva mort. Durant la Segona Guerra Mundial, va prendre definitivament partit per la resistència contra el nazisme. Amb André Breton, Paul Éluard i Philippe Soupault, va ser un dels animadors del dadaisme parisenc i del surrealisme. La seva poesia s’inspira àmpliament, des dels anys 40, en l’amor dedicat a la seva companya, Elsa Triolet, escriptora també. A partir de finals dels anys 50, molts dels seus poemes s’han posat en música i s’han cantat (Jean Ferrat, Léo Ferré, etc.), contribuint a donar a conèixer la seva obra poètica. 

Entrada gratuïta.
Compartir: