Del dimarts 6 al dimecres 28 de novembre 2012.

 
 
Des del 2011, la meitat de la humanitat viu a la ciutat. D’aquí a l’any 2030, la població urbana augmentarà  en 1500 milions d’individus, amb la necessitat de construir diversos centenars de milions d’allotjaments. Les ciutats consumiran fins el 75% de l’energia mundial i serien responsables del 70% dels rebujos de gas d’efecte hivernacle. Però també representen el 85% de la riquesa d’Europa. Les ciutats es veuen confrontades amb tots els reptes actuals: energètic, mediambiental, econòmic i social.                              
 
La ciutat es converteix en el centre d’atenció, l’escala pertinent a la què aquests reptes hauran de ser restablerts. Ja fa uns anys que la transformació està en marxa; les expressions “ciutat sostenible” o “ciutat intel•ligent” afloren en els discursos. L’aportació de les noves tecnologies contribueix a la modificació de la organització urbana, els serveis, la manera de pensar en la ciutat, la funció dels seus habitants.
 
Durant tot el mes de novembre, el Servei per a la Ciència i la Tecnologia de l’Ambaixada de França a Espanya i l’Institut francès–Barcelona proposen debatre aquests conceptes, qüestionar-los i explorar-los amb l’objectiu d’entendre com s’ha de pensar i de preparar avui la ciutat del demà.