Exposició Territoires d’expériences

 Durant el vernissatge, més d’una quarantena de persones han assistit a la trobada dels comissaris i dels fotògrafs de l’exposició  Territoires d’expériences.

Un dels 3 comissaris, el Claude Tible, ha presentat l’exposició Territoires d’expériences que té com a objectiu afavorir l’emergència de representacions al mateix temps documentals i artístiques sobre els dos territoris:  Chartres-de-Bretagne i el Pays de Montfort.

A continuació, el comissari va donar a conèixer al públic tot el procés artístic així com els treballs de cada fotògraf.

L’exposició es podrà visitar a l’Institut fins al 25 de febrer 2015.      

Sis artistes han presentat les seves obres:

Muriel Bordier ha treballat la temàtica dels indis d’Amèrica, transvestint en indis als habitants de Chartres-de-Bretagne per fer confondre l’ull de l’espectador sobre el subjecte fotografiat.  

Delphine Dauphy fotografia a agricultors en les seves costums quotidianes per il·lustrar les relacions dels homes amb el seu entorn.

Marc Loyon s’ha interessat sobretot en les urbanitzacions, per fer una mirada sobre l’espai habitat i l’espai “on els habitants deixen la seva empremta”,  però sense que siguin fotografiats.

Cédric Martigny ha volgut fotografiar els empleats de l’escorxador Cooperl a Montfort-sur-Meu. D’aquesta manera busca explorar una certa representació del treball,  donada per la coreografia dels gestos quotidians d’aquests treballadors en cadena.

Pascal Mirande ens ofereix una obra basada sobre els accidents fotogràfics inherents al procés del col·lodió humit. Explota els clixés d’arbres « deformats » per a fer unes imatges fosques i turmentades.

Formador de cinc altres artistes al col·lodió humit, Israel Ariño ha realitzat una sèrie de fotografies del llac de de Trémelin. Inspirat per la màgia dels llocs, crea una fantasmagoria il·lustrant les seves fotografies de mites i llegendes nascuts de la seva pròpia imaginació. 

Compartir: