EXPOSICIÓ I CINEMA_HOMENATGE A JOSEP GUINOVART

Dimarts 11 de novembre 

Exposició

Més d'un centenar de persones van assistir a la inauguració de l'exposició, De Mallarmé a Miró, dedicada a una de les figures més emblemàtiques de l'art contemporani català, Josep Guinovart. L’exposició va ser presentada i comissàriada per la filla del pintor, Maria Guinovart. Un homenatge merescut a aquest gran artista que estudià a París amb una beca del govern francès.
L'exposició estarà oberta fins al 18 de desembre a l'Institut Francès i Maria Guinovart oferirà dues visites guiades dimarts 9 i dilluns, 15 de desembre (inscripcions obligatòries).

Cinema

Tot seguit, el públic va poder descobrir, o redescobrir, el documental de Pep Puig, Josep Guinovart, l'art en llibertat, que destaca la vida d'aquest artista totalment dedicat a la pintura, i el compromís constant per la llibertat artística.
La pel•lícula s'estructura al voltant d'una sèrie d'entrevistes amb Josep Guinovart i el seu entorn, és un recorregut pels llocs i paisatges que eren essencials per al seu treball: Agramunt, l'estudi del pintor, París, la Mediterrània ... i un recordatori de la seva col•laboració artística amb artistes com Miró, Picasso, o alguns poetes com García Lorca. El crític d'art Arnau Puig, i el director de cinema Pep Puig van presentar i comentar la pel•lícula.
 

Compartir: