Eva Dénia Trio en concert a Barcelona!

Eva Dénia Trio va estar en concert a l’IF-B durant les festes de la Francofonia, el dilluns 19 de març, acompanyat per una coral d’alumnes del Liceu francès de Barcelona i d’un convidat sorpresa: Paco Ibáñez. 

 

Per a la celebració de la francofonia 2012, l’Institut francès - Barcelona ha volgut donar el protagonisme a Georges Brassens, aquest poeta i músic francès internacionalment conegut. Ara ja fa més de trenta anys que ja no hi és, i, paradoxalment, mai havia estat tan present. El trio valencià format per la cantant Eva Dénia, el guitarrista Carles Carrasco i el contrabaixista José Luis Porras va fer honor a l’autor – compositor – intèrpret de Sète, interpretant els seus grans èxits davant d’una sala totalment plena. 

Els encants amagats d’Hélène, el gatet de Margot, un tros de paradís contra un tros de paraigües, l’alberg de Jeanne on fem part de la família, la nina que tanca els ulls quan la posem al llit, les dones d’antany o la ingènua de la claire fontaine: els grans èxits de Brassens estaven en el programa. Amb una vintena de títols, la càlida veu d’Eva Denia i la qualitat del joc dels seus músics van retre un homenatge molt emotiu a Brassens.   

A partir d’ara, Georges Brassens és un artista universal: una gran quantitat d’èmuls han traduït les seves cançons en totes les llengües del món. A l’Institut, Eva Dénia va voler interpretar La mauvaise réputation en valencià i J’ai rendez-vous avec vous en espanyol (« Tengo cita  con usted »). 

El públic de l’IF-B va rebre una gran sorpresa: el cantant i poeta Paco Ibáñez va acompanyar Eva sobre l’escenari per a cantar Le vent. El Trio es va emocionar per haver compartit l’escenari, per un instant, amb aquest gran artista espanyol i francès, que ha fet conèixer a Espanya les cançons de Brassens. Aquesta sorpresa va ser possible gràcies a la complicitat de Pierre Schuller, d’Agen, president de l’associació « Auprès de son arbre » que reuneix, per tot el món, a milers de fans del gran Georges i contribueix a la promoció dels que canten amb talent.  

Al final del recital, uns quaranta nens del Liceu francès de Barcelona van pujar a l’escenari al costat de la cantant, per a interpretar la Chanson pour l'Auvergnat i Le parapluie. Aquests alumnes de CM1, van participar a una coral voluntària, tots els migdies des de feia un mes i mig, per posar a punt la seva actuació. Van ser portadors d’una energia molt bona, van impressionar a l’audiència amb la qualitat de les seves veus i el seu entusiasme comunicatiu. Va ser una nit inoblidable tan pels grans com pels petits!

Les properes actuacions d’Eva Dénia i els seus músics: La Havana on, des d’abril, aniran a cantar la bona « parole, parole» de l’home de la pipa i després, en el mateix mes,  Sète, el port d’amarratge de Brassens.
 
© Photos: Aristide Bruchon.
Compartir: