Jean Echenoz
Jean Echenoz a l’Institut

A l’ocasió de la traducció al castellà de la seva última obra (Des Eclairs) (Relámpagos), el dimarts 24 de gener, Jean Echenoz ha estat a l’Institut francès de Barcelona.

Es va fer una roda de premsa a les 12h a l’Institut. Una desena de periodistes van venir per escoltar a l’escriptor que molt amablement jugava a la pregunta-resposta. Les Edicions Anagrama, encarregades de la traducció de l’obra, van ser representades pel seu director Jorge Herralde i per la senyora Anna Jornet. Jean Echenoz va comentar amb molt de plaer la seva trilogia Ravel / Courir / Des Éclairs, que tracta sobre grans personatges públics, molt diferents entre ells: el compositor francès Ravel, l’atleta txec Émile Zatopek, i l’inventor americà Nikola Tesla. L’escriptor va explicar als periodistes que escrivia cada matí a l’ordinador menys els diumenges.


Al vespre, Jean Echenoz es va trobar amb unes seixanta persones a la mediateca de l’Institut. Va fer la presentació del seu llibre, amb l’ajuda de l’escriptor francès Mathias Enard, resident a Barcelona. El públic que no parlava francès va poder entendre tot gràcies a la intèrpret de l’IFB. Jean Echenoz va contestar a totes les preguntes del jove escriptor pel qual sent una gran admiració per ser una figura important en la literatura francesa. Com va dir: « Per molt que busquem, no trobarem a ningú que escrigui com Echenoz !». Aquest va concloure la conferència retent homenatge als escriptors de grans novel•les franceses, que semblen ser els seus referents: Bouvard et Pécuchet de Gustave Flaubert, A la Recherche du Temps Perdu de Marcel Proust, et Jacques le fataliste et son maître de Denis Diderot.
Compartir: