IX TROBADES MAISON DES LANGUES / DIFUSIÓN A L’ INSTITUT FRANCÈS

 BARCELONA, 28-29  DE NOVEMBRE 2014

Per novè any consecutiu, l'editor Maison des langues Difusión en col•laboració amb l'Institut francès a Barcelona, va organitzar dos dies de formació per a professors de francès els 28 i 29 de novembre 2014. Es van reunir 280 persones de vint països del món.

Com cada any, les dues sessions plenàries i dotze tallers van alternar formacions lúdiques (el francès pel mim, l'acostament a la gramàtica a través del teatre, mapes mentals i dinàmiques de grup) amb formacions més tradicionals com l'ús de la web o el francès per objectius específics, entre d'altres.

Els esmorzars i coctels oferts per l'editor, van permetre moments de trobada i d'amistat entre els participants.

La tradicional vetllada cultural del divendres va consistir, per primera vegada, en una interacció amb el públic. Quaranta professors van pujar a l'escenari de l’IFB per representar el que havien experimentat durant el taller de formación Le français par le mime. Després el mim Fabrice Eveno i el seu còmplice, professor de FLE, Cyril Gourmel van oferir un espectacle que demanava la participació del públic.

Aquests trobades, esdevinguts una cita ineludible dels actors del FLE són actualment l'esdeveniment que reuneix més participants a Catalunya. L'excel•lent cooperació entre l'editor Maison des langues Difusión i l'Institut francès a Barcelona contribueixen significativament per aconseguir aquest èxit. A més del suport de dos missions d'experts pel servei de cooperació lingüísticai educativa de l’Ambaixada de França, l'Institut francès a Barcelona va cedir gratuïtament els seus locals i va finançar aquesta vetllada cultural.

El gran èxit d'aquestes IX Trobades, deixa augurar que el novembre de 2015, la Xa edició reunirà un públic encara més nombrós.
 

Compartir: