Concert de Armen Doneyan en el IF-B

Aquest dimecres 22 de febrer, el jove guitarrista francès Armen Doneyan va regalar al públic de l’IF-Barcelona, un concert de guitarra clàssica d’un durada aproximada d’una hora. El seu repertori, principalment romàntic, li ha permès demostrar la seva increïble habilitat i el seu joc ja professional… amb tan sols 22 anys!

Va començar per la Fantasia Opus 19 de Luigi Legnani (Ferrare, 1790 – Ravanne, 1877), Armen Doneyan va sorprendre als assistents amb la seva interpretació magistral d’una sonata romàntica de Manuel Ponce, i de la Première suite pour luth de Bach. També ha interpretat les Variations sur un thème de Sor del català Miguel Llobet (Barcelona, 1878 – 1938). Fernando Sor també va ser un gran compositor català (Barcelona, 1778 – París, 1834), conegut com « el Beethoven de la guitarra » a Espanya. Armen Doneyan ha afirmat que encara que Variations sigui impressionant, no era la peça tècnicament més complicada del seu repertori.                        


Armen Doneyan va néixer en un família de melòmans, va començar a interessar-se per la música als 6 anys. Inspirat pels grans compositors clàssics i els músics de flamenc, ha anat progressivament concentrant els seus esforços en la guitarra clàssica, encara que li agrada escoltar tots els estils musicals. L’evidència d’esdevenir un músic professional es va imposar als seus 15 anys. Armen estudia en el prestigiós Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París. Ha confessat que treballa amb la seva guitarra de 6h a 8h diàries, normalment amb total autonomia. Armen imparteix classes de guitarra, i en un futur, li agradaria practicar aquestes dues activitats, de concertista i de professor.       

Aquest concert a Barcelona s’inscrivia en una petita gira espanyola de tres representacions: Armen donava un concert la nit abans a l’IF-Valencia i el dia següent en el centre cultural de Godella, ciutat petita de les afores de Valencia. Armen, feliç de viatjar a Espanya, li agradaria renovar l’experiència quan es tornés a presentar la oportunitat.                       
 
Compartir: