TROBADA AMB UN AUTOR _ Jean Rolin

 Dimarts 30, 19.30h

 Nascut l’any 1949 a Boulogne-Billancourt, Jean Rolin és escriptor i periodista. En el marc de les seves col·laboracions amb Libération, Le Figaro i Géo, ha efectuat una sèrie de viatges que han tingut una gran influència en les seves obres de ficció.                 
Guardonat amb el premi Albert Londres per La ligne de front (1988) i amb el premi Médicis per L’Organisation (1996), els seus escrits es basen en paisatges urbans o exòtics, aborden el tema del combat polític, descriuen i interroguen les realitats socials.                   
 
Jean Rolin estarà a l’Institut francès–Barcelona el 30 d’octubre per a presentar dos dels seus més grans èxits per primera vegada traduïts en català.
 
En La cerca (2002), publicada per Sexto Piso, Jean Rolin, inspirat en una passejada pel bulevard de Maréchal Ney a París, aborda un doble – relat sobre aquest barri perifèric de la capital francesa. D’una banda, traça el recorregut del personatge que esdevindrà un dels més il·lustres mariscals d’Imperi, ara heroi, ara conspirador, acompanyant a Napoleó en les seves campanyes més ambicioses i que morirà afusellat per traïció l’any 1815. D’una altra banda, traça el retrat d’habitants contemporanis de la zona marginal de les afores del bulevard, duent a terme les seves pròpies lluites per a sobreviure en un entorn que s’ha tornat hostil.
 
En El rapto de Britney Spears (2011), editat per Asteroide, quan la cèlebre cantant de pop rep amenaces de mort d’un grup islamista, els serveis secrets francesos envien a un dels seus homes a Los Angeles per a investigar. A través dels personatges de Britney Spears i d’un detectiu còmic i passat de moda, Jean Rolin ens lliure la seva visió atípica de la jet-set hollywoodenca, i sobretot de Los Angeles, una de les aglomeracions més grans del món que no va mai sense la seva atmosfera particular i fins i tot molt fosca.
 
« Una obra mestra del humor i de la melancolia reprimida, una novel·la d’espionatge sovint divertida acompanyada d'un reportatge apassionant sobre Amèrica i els seus excessos. »
Le Nouvel Obsevateur
 
« El narrador (…) ofereix un quadre de la ciutat dels àngels en el qual Jean Rolin, escriptor paisatgista genial, formidable poeta realista i contemplatiu, guarda, ell sol, el secret. »
Télérama
 
En col·laboració amb l’editorial Sexto Piso i Asteroide.
Traducció consecutiva.
Compartir: