A L'ENTORN D'UN AUTOR _ Cal·ligrames de Guillaume Apollinaire

 Dijous 18 d'octubre, 19.30h.

Nascut a Roma l’any 1880, Guillaume Apollinaire és un escriptor emblemàtic de la poesia francesa avantguardista de principis del segle XX. Partidari  d’una creació lliure, defineix una nova interpretació de l’espai escrit: li agrada distorsionar la sintaxi, suprimir la puntuació, alterar l’ordre tipogràfic per a forçar el lector a deixar la seva zona de confort literari i accedir a una percepció sense complexes del llenguatge.
 
Els seus reculls de poemes, Alcools (1913) i Calligrammes (1918) – parcialment escrits a les trinxeres de la Primera Guerra Mundial – faran d’ell un dels poetes francesos més important de tots els temps. Els seus escrits han tingut una influència considerable sobre la poesia contemporània.
 
 La primera traducció en català de la seva obra Calligrammes (Cal·ligrames, publicat recentment per Stonberg Editorial)serà presentada per Àlex Susanna i Jordi Castelló amb una lectura de poemes per Albert Benzekry i un concert de piano i de clarinet interpretat per Clara Cuadern, Núria Gómez i Marina García.
 
En col·laboració amb Stonberg Editorial.
Compartir: