(290 Kb)
(88 Kb)
TROBADA AMB UN AUTOR _ Amin Maalouf en diàleg amb l’escriptora Imma Monsó.

 Dimecres 24 d’octubre, 19.30h – CCCB – Montalegre, 5.

Amin Maalouf és escriptor. La seva trajectòria com a narrador i assagista ha estat reconeguda amb nombrosos guardons, entre ells el Premi Príncep d’Astúries de les Lletres. Recentment ha estat nomenat membre de l’Acadèmia francesa.
 
Nascut a Beirut (Líban) l’any 1949, en el si d’una família àrab catòlica, va estudiar Economia política i Sociologia i va treballar com a periodista seguint la llarga tradició familiar. En esclatar la guerra civil libanesa, Maalouf s’exilià a França, on viu des de llavors, plenament dedicat a la literatura des de l’any 1985. La seva obra, amb el teló de fons del Mediterrani, constitueix una exaltació de la diversitat, una reflexió constant sobre la condició estrangera de tots els éssers humans i un intent per recuperar el malmès diàleg entre Orient i Occident. Així ho ha fet tant a les seves obres de ficció, (Lleó l’Africà, Samarcanda, Els jardins de llum, El segle primer després de Béatrice, La roca de Tànios, Les escales de Llevant i El periple de Baldassare), com als seus assaigs (Les creuades vistes pels àrabs, Les identitats que maten, Orígens i Un món desajustat). 
 
La seva darrera novel·la, Los desorientados, recentment publicada per Alianza, suposa per Maalouf un doble retorn. Per una banda, a la ficció, doncs és la primera novel·la que publica després de deu anys dedicat a l’assaig; per l’altra, al seu país d’origen, la seva joventut, les emocions i els fantasmes del passat.
 
 
Amb la col·laboració d’Alianza Editorial.
Traducció simultània.
 
Entrada: 2,5 – 3€, gratuït pels amics del CCCB, els menors de 16 anys i les persones que estan a l’atur.
Venda anticipada a les taquilles del CCCB i Telentrada
(tel. 902 101 212 / www.telentrada.com)
Compartir: