Clèves
Marie Darrieussecq
TROBADA AMB UNA AUTORA - CICLE "Noies molt modernes" - Marie DARRIEUSSECQ

Dijous 1 de març, 19h30.

Després d’una desena de novel•les d’èxit a França i a l’estranger, Marie Darrieussecq publica Clèves en el mes d’agost de 2011, amb l’editorial P.O.L. L’autora narra el despertar de la vida amorosa i sexual d’una adolescent de poble, trenta anys enrere. Les tres parts del llibre amb els respectius títols « Les avoir » (la regla), « Le faire » (l’amor), « Le refaire » (l’amor, encara, es clar: una sola vegada no és suficient, sobretot en l’ocurrència), mostren molt bé la temporalitat i la dramatúrgia d’aquesta obra atrevida, honesta i sense embuts. Clèves és un text extremadament pertorbant, que posa una inventiva literària poc usual al servei d’un realisme radical. Marie Darrieussecq descriu un món de nens en ple canvi, lluny dels adults que no veuen res i que quan veuen, no entenen res.

“Dir el que no es diu: l’escriptura és aquest projecte” afirma Marie Darrieussecq. I perquè trenca tots els tabús, l’afectació i els compendis, és capa projecte que tendeix la seva novel•la Clèves. Le Magazine littéraire.
 
Alguns no podran apreciar gens ni mica la cruesa del vocabulari de Mme Darrieussecq, però els hi serà complicat no admirar l’encert del raonament de la novel•lista. Rarament els somnis, les emocions i les costums d’un grup de joves francesos de classe mitja havien estat tan ben retratats. L’eclèctica de l’antiga alumna del carrer d’Ulm, saltironant d’Ovide i de Mme de La Fayette a les nimfetes d’avui en dia, no deixarà mai de sorprendre’ns. Lire.
 

Mediateca del Institut Francès. 

Entrada gratuïta. 

 

Traducció simultània.
Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.