"Grâce leur soit rendue"
Lorette Nobécourt
Lorette Nobécourt
TROBADA AMB UN AUTOR - CICLE "Noies molt modernes" - Lorette Nobécourt

dijous 8 de març, 19.30h

El novè llibre de la novel·lista Lorette Nobécourt, Grâce leur soit rendue  va sortir amb l’Editorial Grasset en el 2011. Aquesta autora exigent, sensible i rara, narra la història d’una parella d’escriptors xilens, Unica Moreau i Roberto Montalvo. Ell va escapar de la dictadura xilena, ella de la del seu pare. Es coneixen a la Barcelona bohèmia dels anys 80.  De la seva unió, neix el seu fill Kola, que després del suïcidi de la seva mare, ha d’afrontar els fantasmes històrics i familiars. « Grâce leur soit rendue no és només una novel·la d’una passió entre dos escriptors, sino amb de la literatura, la única pàtria amb la que m’identifico, ni amb la dels països, ni amb la de la política, ni amb la de les singularitats individuals. L’únic origen que compta, i que duu amb ell la seva pròpia filiació » comenta Lorette Nobécourt.


De la seva pròpia experiència personal de dona inadaptada, tenaç, esmaperduda d’absolut i turmentada d’angoixes, ha sabut teixir una novel·la vibrant, connectada en el seu temps, assetjant el buit atònit per viure i resistir-hi. Com sempre, els seus llibres es llegeixen amb el llapis a la mà, l’alegria al cor, a l’aguait de sentències que ella coneix el secret, d’una veritat poètica i mordent. Télérama.

Reflexió molt literària i de referència sobre l’escriptura, la vida i la bogeria, Grâce leur soit rendue és una novel·la amb vida. Sensual, precisa i de vegades mística, la prosa de Lorette Nobécourt és d’un serietat i d’una profunditat que faran vibrar als seus lectors. Toutelaculture.com

Mediateca del Institut Francès.

Entrada gratuïta.

Traducció simultània.
 
Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.