"Une forme de vie"
Amélie Nothomb
"Une forme de vie" - Amélie Nothomb
TROBADA AMB UNA AUTORA - CICLE "Noies molt modernes" - Amélie NOTHOMB

Dijous 22 de març, 19h30.

Escriptora reconeguda en la literatura francesa contemporània, Amélie Nothomb publica un llibre per any amb Albin Michel. En el 2010 va sortir Une forme de vie, en el que l’escriptor es volca en el seu correu que rep dels lectors. Amélie Nothomb dedica una part important de les seves jornades a contestar totes les cartes: « Els intercanvis amb els meus lectors ocupen un lloc imprescindible en la meva existència. Si això es parés de cop i volta, es faria com un buit, un dol… ». L’autora relata la relació epistolar fictícia entre ella mateixa i un soldat americà. Immobilitzat a Irak, li demana ajuda per intentar sobreviure d’aquesta guerra. Per rebel•lar-se, s’afarta de junk-food, exhibint el seu greix com una enamorada encisadora. Commoguda pel seu instint de Sant Bernard, l’escriptora li contesta parlant-li de body-art. Une forme de vie acaba de ser traduït al castellà per l’Editorial Anagrama.


Escriure a algú és una forma de conèixer que pot ser suficient. Escriure sobre algú (que pot ser un mateix) és una forma de vida. “Una sortida de socors” resumeix Amélie Nothomb en el diàleg que té amb ella mateixa i que conclou aquest llibre. Amb brio, talent, sense amanerament ni excés de provocació. Podem sentir que per a ella, escriure i viure, és tot un. La Croix.

Une forme de vie és el millor de Nothomb des de fa temps. Té aquest estil tan particular que retrobem, aquest domini del vocabulari, aquesta barreja audaç entre autobiografia i autoficció, el mix prosa/format epistolar que funciona a la meravella. Le Globe-Lecteur.

Sala d'espectacle del Institut Francès.

Entrada gratuïta.

Traducció simultània.
Compartir:  
Comentaris: 2
IF-Barcelona dijo el 16/03/2012 a las 15:44h.
Bonjour Olivier. Amélie Nothomb se prêtera en effet à une séance de dédicaces. Nous attendons beaucoup de monde, il vaut donc mieux prévoir d'arriver avec un peu d'avance si vous voulez être sûr d'avoir des places. À jeudi !    Avisar al moderador
olivier dijo el 11/03/2012 a las 18:03h.
Bonjour, Prévoit-elle une séance de dédicaces à la fin de son intervention? Merci   Avisar al moderador
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.