TROBADA AMB UN AUTOR - CICLE « Festa del còmic »

Dijous 19 d’abril, 19.30h

Guy Delisle, ja de nen, mostra una gran passió pels còmics francobelgues i els seus clàssics. Aleshores decideix fer del dibuix el seu ofici i deixa el seu Quebec natal per anar a Europa a l’edat de 22 anys, amb l’objectiu de començar una carrera en el cinema d’animació. 

El seu talent, ràpidament reconegut, el porta a treballar pels grans noms de l’animació europea. El seu treball el fa viatjar per arreu del món i la seva estada a Xina com a supervisor d’animació, l’empeny a tornar a dedicar-se als còmics, la seva passió de joventut. S’inspira en el seu viatge per a publicar l’àlbum Schenzen l’any 2011, una obra entre un quadern de viatge i una crònica humorística.
Més endavant, publica diversos àlbums autobiogràfics, s’inspira dels seus pròxims, com en la graciosa sèrie de Louis, creada a partir de les experiències del seu fill. També continua amb els quaderns de viatge iniciats amb Schenzen amb el seu àlbum Pyongyang o Chroniques birmanes, en els què descriu, amb humor i subtilesa, les paradoxes dels règims totalitaris, però també les diferències culturals creades per la riquesa d’aquests països però que acaben sorprenent a la majoria dels occidentals.                                 

En el darrer Festival d’Angoulême, se li atorga la Fauve d’Or del festival pel seu àlbum Chroniques de Jérusalem on relata un any que va passar amb la seva família a Jerusalem, com a millor àlbum publicat l’any 2011.                               

Tenyides per la vida més ordinària, per les seves trobades amb dibuixants locals o amb estudiants, les seves observacions sobre la ciutat tres vegades santa, que ofereixen  una bonica lliçó de geopolítica, deixen anar una poesia extraordinària. Le Nouvel Observateur

Trobem un to Delisle, on l’humor i la burla de si mateix faciliten el camí. Comenta tot parlant en veu alta. És un guia que es fa moltes preguntes a les que no té resposta, que apunta tot el què veu, l’atrau, el sorprèn, l’intriga. Télérama.

Entrada gratuïta. Traducció consecutiva. 
Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.