TROBADA AMB UN AUTOR - Chantal Montellier

CICLE "Festa del còmic".

Dijous 17 de maig, 19.30h

La guionista i il·lustradora francesa és molt més que una personalitat atípica en el paisatge del 9è art. Essent una de les poques dones d’aquesta professió, el seu talent i el seu compromís polític l’han fet convertir en una de les veus més influents entre les actuals autores de còmic.                 

Han passat 40 anys des dels seus primers dibuixos de premsa política, publicats l’any 1972, fins avui. 40 anys durant els quals Chantal Montellier ha produït molts àlbums, alguns d’ells són, avui en dia, cultes, traduïts arreu del món, sempre amb un estil relacionant la militància a un esteticisme de gran originalitat.              

Entre els seus àlbums més emblemàtics, es troba, evidentment, Odile et les crocodiles (1983, reeditat l’any 2008), una obra en forma de protesta contra l’esclavitud de la dona. Si el seu àlbum Les damnés de Nanterre (2005), còmic d’investigació sobre Florence Rey, ha suscitat la polèmica, també ha estat premiat diverses vegades i ha obtingut una nominació en el Festival Internacional d’Angoulême pel premi del millor àlbum.      

La seva última publicació fins ara, Le Procès (2009), és una adaptació de la cèlebre novel·la de Kafka, en la què Chantal Montellier dóna una altra dimensió a l’obra de l’escriptor txec.             

 

La visió abrasiva de Chantal Montellier està en harmonia entre el feminisme de la època i els seus punts de vista molt diferents. Però millor que en títols anteriors, plens de missatges destacats, la seva part artística s’imposa a la seva part militant, aquesta lucidesa incisiva que és exclusiva de les millors novel·les negres. Télérama

El seu grafisme contundent, la seva ciència d’alienació, queden intactes, com nous, desordenats per l’adversitat, quan la prosperitat, en el mateix moment, ha desafiat a un gran nombre de creadors de la seva generació. Libération

Entrada gratuïta

Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.