Mathias Enard guanya el premi Goncourt 2015 !

Volem felicitar Mathias Enard pel premi Goncourt que ha guanyat pel seu llibre, Boussole, que presentarà el proper 11 de novembre a les 19.30h a l’Institut francès de Barcelona !

Per l’Institut francès de Barcelona, suposa una gran alegria que aquest premi hagi estat per Mathias Enard, que va ser per alguns, company i professor. Va ser professor de francès a l’Institut durant 6 anys, entre 1999 i 2005. Durant aquest període va escriure la seva primera novel·la Perfection du Tir publicada a Espanya l’any 2003 amb el títol La perfección del tiro. L’any 2005 publicà Remonter l’Orénoque, traduïda el 2006 al castellà amb el títol Remontando el Orinoco.

Amb la publicació de la novel·la Zone, que s’inspira dels seus viatges a Orient Mitjà i en rememora les guerres que hi tenen lloc, l’any 2008 es consolida el seu èxit.

Avui, amb Boussole, Mathias Enard entra al Panteó dels premis Goncourt. Amb especial atenció i autèntic plaer, l’Institut francès- Barcelona el rebrà el proper dimecres. Serà també l’oportunitat per a nous i antics alumnes, per a companys i amics, de viure junts una estona motivada per una passió compartida: la literatura.

Foto : ©Marc Melki

Compartir: