SEGUINT LAS TRACES DE MARC LOYON _ SEMANA #1 : Parc de Carmel

Cada setmana, Marc Loyon ens ensenya el seu recorregut per Barcelona a través d'una selecció d' imatges icòniques de l'exposició Barcelona/Contorns .

Aquestes són algunes pistes per participar en el nostre concurs: http://goo.gl/forms/RCwalJxPL9

 La fotografia és una complicitat entre la previsió i l’atzar. Aquestes paraules de John Stuart Mill resumeixen perfectament la labor del fotògraf a la ciutat, sempre mogut entre la planificació i la contingència. Resumeixen també el meu recorregut al voltant dels contorns de Barcelona. En el moment que vaig fer aquesta fotografia al Parc del Carmel, vaig saber que representaria la imatge clau de la meva residencia artística a Barcelona. Al contrari que d’altres llocs que formen part d’aquest circuit, com les muntanyes de Montjuïc i de Collserola, el Parc del Carmel no és una part visible del relleu de la ciutat. Vaig cercar un punt que tingués alçada i aquest m’oferia una vista panoràmica de la ciutat de 360 graus.

La representació humana acostuma a estar absent en les meves imatges però aquesta vegada vaig voler compartir el moment contemplatiu que vivia aquest home damunt la ciutat. Aquest home que es trobava aquí, precisament en l’encreuament entre l’atzar i la previsió.

Compartir: