RDV Català (1584 Kb)
RDV Français (2473 Kb)
FRANCOFONIA 2013
Amb 220 milions de francòfons arreu del món, la llengua francesa figura en una molt bona posició entre les llengües de comunicació internacional. Però el recompte dels locutors no és suficient per a mesurar la importància d’una llengua: hi ha altres elements que determinen el « valor » - el seu estatut en els Estats i les organitzacions intergovernamentals, la seva dispersió en diversos continents, la seva presència a les xarxes digitals, les traduccions que genera, la seva difusió cultural… Considerant tots aquests criteris, la llengua francesa disposa d’avantatges sòlids que demostren un fort « desig de francès ».

Aquesta major demanda del francès, l’hem notat també a Barcelona, i, és amb tots vosaltres, amics catalans,  i amb tots els francòfons que hi resideixen, que volem celebrar un cop més la Francofonia. El Consolat de Bèlgica, el Bureau du Québec a Barcelona, el Consolat general de Suïssa i l’Institut francès us inviten a associar-vos als diversos esdeveniments culturals programats durant el mes de març i que us presentem en aquest programa.

Igual que el Secretari general de la Organització internacional de la Francofonia, el Senyor Abdou Diouf, formulem el desig de què el mes de març 2013 sigui « la ocasió de celebrar la llengua francesa, de cantar-la amistosament, de parlar-la amb tota complicitat, i de declamar-la à viva veu ». 

 

PROGRAMACIÓ

 

Compartir: