Barcelona i el mar

Visita del Port Vell i gimcana a la Barceloneta

 

 Visita del Port Vell i gimcana a la Barceloneta 

 

Barcelona és, per descomptat, la platja, el sol i el mar ... però també és el port, instrument indiscutible de desenvolupament urbà.

A través d'una activitat educativa i activa en la història del Port Vell i la Barceloneta, els estudiants s'animaran a descobrir aquesta zona, des de la creació del port artificial a la meitat del segle XVIII fins a la seva rehabilitació per als Jocs Olímpics de 1992.

La primera part del recorregut, dirigit per un arquitecte, és una introducció general al context del desenvolupament del port. El seu objectiu és evocar els conceptes clau de la història de la zona i sensibilitzar l'alumnat a la geografia i la planificació urbana de Barcelona, ​​a través d'un vocabulari adequat.

En segon lloc, equipats amb un Ipad i en grups, els alumnes s'embarcaran en una gimcana pels carrers del barri de la Barceloneta. S'enfrontaran a diversos desafiaments i se'ls animés a fer fotografies i vídeos estimulant-a aprofundir la seva autonomia en el seu descobriment de la zona.

Per optimitzar l'objectiu educatiu de l'activitat, s’enviarà  un correu electrònic als pocs dies de la vista amb les respostes de cada grup, així com les correccions i diverses fotografies i vídeos presos durant la recerca del tresor, permetent així perllongar el tema a l'aula.

"Barcelona i el mar", una immersió emocionant i dinàmica en el cor de Barcelona marítima, per a estudiants a partir de 13 anys!

 

 

 

 El que opinen… 

“Une visite plutôt agréable, des explications claires et intéressantes. Une partie de la visite est plus ludique et a su plaire au élèves. Le temps pour chaque partie est bien adapté. L'évolution de la zone du vieux port a bien été comprise.”
Lycée Militaire de St Cyr

Compartir: