L´île de Black Mót - Trailer
CINEMA ANIMACIÓ - L'île de Black Mór

 Una pel·licula de Jean-François Laguionie. Dissabte 17 de març, 11h.

França, 2004 / V.O.S.E. / 1h21

 

En el 1803, a les costes de Cornouailles, El Kid, un nen de quinze anys, fuig de l’orfenat on vivia forçat. No té idea del seu nom real i només té com a riquesa, el mapa d’una illa del tresor extreta del llibre de Black Mór, un conegut pirata que admira. Amb  Mac Gregor i La Ficelle, dos saquejadors, El Kid s’apropia del vaixell dels guardacostes i es llança a la recerca de la famosa illa a l’altre punta de l’oceà Atlàntic. Però quan es troba navegant pels oceans, res és com en els llibres de pirates... A la cerca de la seva identitat, El Kid és més fràgil del que es creu, i li esperen moltes aventures abans d’arribar a l’illa de Black Mór...

 

La pel·lícula provoca un plaer que va in crescendo fins al final, dut a terme per alguns cops d’efecte i una molt bona ambientació musical. Després del esplèndid Corto Maltese de Pascal Morelli, l'animació francesa navega cap els sentiments. Cinéastes.

El relat de Jean-François Laguionie és, principalment, una visió, un somni marí. Melancolia dels grisos de Cornouailles, tendresa dels ocres, dels blaus, dels color pruna en el mar. Tot és maco i acariciador: els cels que canvien, el balanceig de les canyes a la platja, el buf del vent en el vehicle del Fortune... Télérama.

 

A través d’unes panoràmiques del paisatge precioses, estretes i intimistes, Jean-François Laguionie révèle presenta, a part del seu estil com a dibuixant, una mirada atenta i contemplativa. Una mica de dolçor que porta la sal d’una gran aventura. À voir à lire.

 Entrada gratuïta.

Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.