SÈRIE DOCUMENTAL _ APOCALIPSI, LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL Episodi 4/5

 dimecres 21, 20h

Entrada lliure 

 Infern (setembre 1915 - novembre 1916) episodi 3

Setembre 1915. Milions d’homes cauen a la trampa d’una guerra immensa. Des de les trinxeres franceses a les muntanyes italianes o dels Balcans, fins a les portes d’Orient, Europa sencera està en flames.

Al febrer de 1916, a França, els Alemanys inicien una gran ofensiva sobre Verdun. Els Francesos resistiran costi el que costi. La batalla del Somme, la més sagnant de la guerra, comença l’1 de juliol de 1916. En poques hores, l’armada britànica perd 30.000 homes. En 16 mesos ja han mort 5 milions d’homes.

Ràbia (febrer 1917 - setembre 1917) episodi 4

Els soldats estan al caire de l’abisme. Volen que tot això s’acabi. Volen tornar a casa. A casa seva, allà on no hi ha combats, la còlera brama, la població passa gana. La guerra ha escampat la seva desgràcia a totes les  cases, està present a cada instant de la vida quotidiana. S’ha de trobar una solució. La guerra s’ha d’acabar.

Llavors comencen les revoltes: a Alemanya, l’agitació social fa témer el futur del Reich. L’Imperi Austrohongarès vacil·la: François-Joseph és mort, i Carles 1er, el seu jove successor, inicia una temptativa de pau.

En el front, la batalla del Chemin des Dames desencadena un amotinament entre els soldats francesos. Els soldats russos, cansats de debatre’s entre la fam i la por, s’uneixen a la Revolució. El Tsar, abdica i es prepara per l’exili.

Alliberament (octubre 1917 - juny 1919) episodi 5 _ dilluns 26, 20h

 

Compartir: