L´illusionniste - Trailer
CINEMA - L’illusionniste

Dimarts 8 de maig, 20.30h. Una pel·licula de Sylvain Chomet.

França – Gran Bretanya / 2010 / 1h20 / V.O. / pel•lícula muda. 

CICLE  "Festa del còmic".

A finals dels anys 50, una revolució capgira l’univers dels music-hall: l’èxit fenomenal del rock, amb el qual les joves vedettes atrauen les masses, i mentre que els espectacles tradicionals – acròbates, joglars, ventrílocs – es consideren passats de moda. El nostre heroi, l’il•lusionista, s’adona que forma part, malauradament, d’una categoria d’artistes en vies de desaparició. Rebent cada cop menys propostes de contractes, es veu obligat a abandonar les grans sales de París, per marxar amb els seus coloms i el seu conill a provar sort a Londres. Però la situació en el Regne Unit és la mateixa: llavors es resigna i busca actuar en teatres petits, en festes a l’aire lliure, en cafeteries, i també en un pub d’un poble de la costa Oest d’Escòcia, on coneix a l’Alice, una jova innocent que li canviarà la vida per sempre més.

Una obra basada en un guió de Jacques Tati en la què Sylvain Chomet, un conegut admirador de l’artista, li ret homenatge per l’intermediari del seu heroi. 

Els universos dels dos realitzadors s’entremesclen en una barreja homogènia de burlesc, de tendresa i de nostàlgia amb un teló de fons del rock‘n‘roll. Aquesta faula  de caire càlid i de melodies captivadores toca la seva música dolça lluny del soroll i de la fúria de la producció actual. 20 Minutes

L’equilibri entre tendresa i burlesc recorda a Jacques Tati, i és normal ja que  L’Illusioniste ha sortit d’un guió inèdit seu. La seva filla, Sophie Tatischeff, ha confiat a Sylvain Chomet aquestes pàgines que considerava properes a l’univers dels increïbles Triplettes de Belleville. Chomet ha produït la pel•lícula d’animació més sensible de l’estiu després de cinc anys de feina i milers de llapis utilitzats. Metro

Entrada: 2€. Gratuït per als estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca. 
Compartir:  
Enviar
Normes d'ús
- Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de Institut Français.
- Els comentaris contraris a les lleis espanyoles, injuriants o difamatoris seran eliminats, així com aquells que considerem que estiguin fora del tema o continguin publicitat.