CINEMA _ FESTIVAL DE CINEMA JUEU

 diumenge 21

Entrada 4,5 € · Gratuït pels estudiants de l’IF-B i els usuaris de la mediateca

19h: La dona jueva de Bertolt Brecht d’Antoni Verdaguer

Espanya, 2015 / VO / 23’ / Ficció / Amb Rosa Aguado, Ernest Castañé / Amb la presència del director Antoni Verdaguer

Judith és una jueva alemanya casada amb un metge alemany no jueu, que s’acomiada d’amics i coneguts, fa les maletes i assaja el que vol dir-li al seu marit quan arribi a casa, donat que la situació a l’Alemanya dels anys 30 no és gaire afalagadora pels jueus ni per les parelles com la seva entre una jueva i un no jueu.

19.30h: Raise the roof de Yari i Cary Wolinsky

Estats-Units, 2015 / VOSE / 1h25 / Documental

Rivalitzant amb l’arquitectura en fusta més rellevant de la història, les sinagogues de la Polònia del S. XVIII van inspirar els artistes Rick i Laura Brown per embarcar-se en la reconstrucció de l’elaborada teulada i el sostre pintat de la sinagoga de Gwozdziec. Dirigint un equip de més de tres-cents estudiants i professionals de setze països, els Brown no combaten només amb els ecos de la Segona Guerra Mundial, quan els nazis van destruir aquests edificis, sinó també amb fustes blegades, pintures complicades i eines d’un altre temps. En acabar el projecte, han fet més que reconstruir una sinagoga desapareguda, han descobert un món nou.

21h: Zero motivation de Talya Lavie

Israël, 2014 / VOSC / 1h40 / Ficció / Amb Dana Ivgy, Nelly Tagar, Shani Klein, Heli Twito, Meytal Gal i Tamara Klingon

Un retrat eixelebrat de la vida quotidiana d’una jove unitat femenina de l’Exèrcit Israelià. L’oficina de recursos humans d’una remota base militar al desert serveix d’escenari per a unes noies que maten el temps amb feines rutinàries, jugant amb l’ordinador i cantant cançons pop mentre serveixen cafè sense treva als homes que tallen el bacallà. Enmig del seu avorriment i de les seves personalitats contraposades, la qüestió del compromís amb l’amistat, l’amor i el país es presenta amb humor i un enginy mordaç. Una comèdia molt àcida per a paladars atrevits.

Premi millor pel·lícula i premi Nora Ephron per a Talya Lavie al Tribeca Film Festival 2014, premi millor directora per a Talya Lavie, premi millor actriu per a Dana Ivgy  i premis millor guió, muntatge, càsting, música als Premis Ophir de l’Acadèmia Israeliana de cinema i Televisió 2014.

 

Compartir: